Word fan! 40

Info Moeskroen

Volledige naam: Royal Excelsior Moeskroen
Nummer: 224
Opgericht: 1964
Aansluitingsjaar: 1964
Stadion: Le Canonnier
Website: www.excelsior.be
E-mail: presse.excelsior@mouscron.be
Telefoon: 056/86 06 00
Sponsors: Frinver(p), O2XA, Renault Moeskroen en Errea
Budget: 8,5 miljoen euro

Geschiedenis

Royal Excel Moeskroen is opgericht in 1921 en draagt het stamnummer 216. Moeskroen was lang een ploeg die in de lagere divisies voetbalde en niet echt hoge ogen gooide. Een groot deel van de geschiedenis van de club speelde zich af in provinciale, met af en toe een promotie naar de nationale reeksen.

In 1964 fusioneerden Stade Moeskroen met het toenmalige Royale Moeskroen en heette de club Excelsior Moeskroen met behoud van het stamnummer 224. De fusieploeg startte in derde klasse maar zakte al snel weg naar de eerste provinciale.

In 1990 pakte de club de titel in vierde klasse en een jaar later deed Moeskroen dat trucje nog eens over en promoveerden naar tweede klasse. In 1996 was het feest compleet met de promotie naar de hoogste voetbalklasse. Het haalde meteen de derde plaats en dwong Europees voetbal af.

De steile opgang bleef nog even duren want in 2002 werd de bekerfinale gehaald, al verloor het die tegen Club Brugge. Ook in 2006 bereikte de ploeg de finale in de beker, maar opnieuw verloren het: dit keer van Zulte Waregem.

Na enkele jaren waarin onder meer Ariël Jacobs en Marc Brys aan het roer stonden, kwam de club in 2009 in de problemen. Na financiële strubbelingen was het uiteindelijk voorzitter Dufermont die met geld over de brug kwam en de club redde. In oktober 2009, tijdens de competitie, werd de licentie van Moeskroen toch ingetrokken en moest de club in vereffening gaan.

In januari 2010 fusioneerde de noodlijdende club met RRC Péruwelz tot Mouscron-Péruwelz. Die keerde uiteindelijk terug als satellietclub van Lille naar eerste klasse, waar het vandaag de dag nog steeds speelt.

Wedstrijden

Keepers Verdedigers Middenvelders Aanvallers