Datum: 08/05/2010 20:00
Competitie: Play-off 1
Speeldag: Speeldag 10
Stadion: Jules Ottenstadion
Subliem Gent wipt over Club Brugge naar 2de stek
Steurbaut Kersten
| 0 reacties
Subliem Gent wipt over Club Brugge naar 2de stek
Foto: © SC

AA Gent heeft zich op een weergaloze wijze verzekerd van de tweede plaats. In een onderling duel met Club Brugge veegden de Buffalo’s de vloer aan met hun blauw-zwarte concurrenten.

AA Gent moest winnen van Club Brugge om de tweede plaats te bemachtigen. De Buffalo's raasden als een wervelwind door de eerste helft en mochten na drie doelpunten in de eerste 45 minuten de champagneflessen al koud zetten.

Randall Azofeifa strooide met sublieme passes richting zijn ploegmaats, Yassine El Ghanassy dribbelde de blauw-zwarte verdedigers als oefenpaaltjes tijdens een oefensessie.

Na een kwartier opende Azofeifa de score. De Costa Ricaan werd door Elimane Coulibaly richting Stijn Stijnen gestuurd en duwde beheerst het leer in de verste hoek voobij de bezoekende doelman.

Club Brugge slaagde er niet in om een vuist te maken en werd overdonderd. Nog voor rust deden de Buffalo's blauw-zwart helemaal dood. Mbaye Leye kopte eerst een hoekschop van Azofeifa tegen de netten.

Yassine El Ghanassy gaf met een sublieme lob Club het nekschot. De jonge Marokkaan had net daarvoor een reuzegrote kans naast gekopt. Dorge Kouemaha en Stijnen ontsnapten voor rust nog aan rood.

Ook na rust deed AA Gent wat het wilde en liepen de bezoekers uit Club Brugge achter een ongrijpbare prooi. Christophe Lepoint maakte er al snel 4-0 van met het hoofd en een goede redding van Stijnen was nodig om nog voor het uur de forfaitcijfers van het bord te houden.

Ivan Perisic maakte er met een knappe treffer nog 4-1 van, maar het doelpunt van de Kroaat was niet meer dan een West-Vlaamse zwanenzang. Uitblinker Azofeifa werd bij zijn vervanging nog getrakteerd op een staande ovatie. In de slotfase legden de ingevallen Adnan CustovicBernd Thijs en Dorge Kouemaha de 6-2-eindstand vast.

AA Gent mag voor het eerst naar de voorrondes van de Champions League. Club Brugge moet zich opnieuw tevreden stellen met de Europa League. Dankzij de zege van AA Gent is ook Cercle Brugge zeker van Europees voetbal. (AN)

Opstellingen

KAA Gent KAA Gent

  Speler G Beoordeel
Jorgacevic Bojan 90' -
Wils Stef 90' -
Thompson Kenny 90' -
Suler Marko 90' -
Rosales Roberto 90' -
Thijs Bernd 90' -
Lepoint Christophe 90' -
Azofeifa RandallA A 73' -
Leye Mbaye 90' -
Coulibaly Elimane   71' -
El Ghanassy Yassine 84' -
  Bank G Beoordeel
De Smet Stijn 6'  
Custovic Adnan 19' -
Grondin Christophe 17' -

Club Brugge Club Brugge

  Speler G Beoordeel
Stijnen Stijn   90' -
Hoefkens Carl 90' -
Klukowski Michaël 90' -
Simaeys Jeroen 90' -
Donk Ryan 90' -
Geraerts Karel 90' -
Blondel Jonathan 35' -
Dirar Nabil 55' -
Odjidja Vadis   45' -
Perisic IvanA 90' -
Kouemaha Dorge  90' -
  Bank G Beoordeel
Lestienne Maxime   35' -
Van Gijseghem Daan 45' -
Vargas Ronald 55' -
Herbeleef KAA Gent - Club Brugge