Speeldag: Speeldag 2
Stadion: Jan Breydel
Club maakt verschil na uitsluiting Capon
Steurbaut Kersten

Club Brugge heeft de zwakke prestatie van zaterdag op Stayen kunnen wegspoelen met een ruime overwinning. Blauw-zwart haalde het met 3-0 van KV Kortrijk, al kon Club pas na de uitsluiting van Brecht Capon het verschil maken.

Adrie Koster liet voor het eerst sinds 28 februari Wesley Sonck nog eens starten. De Ninovieter zorgde in een goed Brugs begin al snel voor dreiging, maar zijn schot ging een metertje naast het doel van Glenn Verbauwhede.

Beste kansen voor Kortrijk

Blauw-zwart toonde in het openingskwartier meer dan tijdens de negentig minuten op Stayen en dreigde nog via een voorzet-schot van Ivan Perisic en een mogelijkheid voor Dorge Kouemaha.

De beste kansen voor rust waren echter voor de bezoekers uit Kortrijk. De troepen van Georges Leekens schakelden sneller om en Stijn Stijnen en Michael Klukowski moesten Mohamed Messoudi tot twee keer toe van de openingstreffer houden.

Het Brugse spel verwaterde en Nabil Dirar onderstreepte dat hij scherper is in zijn woorden in de krant dan in zijn acties op het veld. Savaneh Ibou loste aan de andere kant een nieuw waarschuwingsschot. De vuisten van Stijnen brachten andermaal redding.

Rood voor Capon

Een rode kaart voor Brecht Capon maakte het echter een stuk gemakkelijker voor blauw-zwart. De Brugse huurling haalde de doorgebroken Dorge Kouemaha neer en mocht van Johan Verbist voortijdig gaan douchen. Club wachtte niet lang om te profiteren. Drie minuten na rust hing het leer tegen de touwen. Kouemaha behield goed het overzicht en liet de vrijstaande Perisic de 1-0 scoren.

Club Brugge nam de wedstrijd in handen. Sonck, Kouemaha en Antolin Alcaraz misten eerst nog, maar Perisic bezorgde de West-Vlamingen met zijn tweede van de avond meer zekerheid. De Kroaat werd knap het straatje ingestuurd door Dirar, die na rust wel uitpakte met enkele goede acties, en werkte beheerst af.

Kouemaha speelde een goede tweede helft en was nog dicht bij de 3-0, maar het eerste play-off doelpunt van de Kameroener strandde op de lat. De ingevallen Maxime Lestienne maakte het in de slotfase wel af en maakte zo zijn eerste doelpunt in Brugse loondienst.

Kloofje

Club Brugge doet dankzij de nederlaag van AA Gent een uitstekende zaak voor de tweede plaats. De voorsprong op de Buffalo's bedraagt nu vijf punten. (AN)