Speeldag: Speeldag 5
Stadion: Regenboogstadion
Zulte Waregem neemt titelkans Brugge weg
Ruben Philippe

Club Brugge mag zijn titeldroom opbergen. Ditmaal leed de ploeg van Adrie Koster puntenverlies op het veld van Zulte Waregem. De West-Vlamingen verloren met 2-0.

De thuisploeg moest het stellen zonder de geschorsten Roelandts en Van Nieuwenhuyse. Hun vervangers werden Hyland en Ernemann. Bij de bezoekers moest Donk vanuit de tribunes toekijken na zijn uitsluiting in de wedstrijd tegen Anderlecht. Zo kwam De Mets opnieuw in de ploeg als rechtsachter. Verder kon Adrie Koster geen beroep doen op de geblesseerden Geraerts, Dahmane en Van Gyseghem.

De wedstrijd had in de openingsfase niet veel om het lijf. Ivan Perisic kon voor de eerste keer dreigen met een listig kopballetje. Nadien viel de wedstrijd helemaal stil met een resem gele kaarten als opwinding. Na twintig minuten spelen moet Stijnen nog eens ingrijpen op een schot van Stijn Meert.

Op het halfuur vergat Kouemaha Club Brugge op voorsprong te trappen nadat hij oog in oog kwam met Bossut. De grootste kans van de eerste helft kwam er echter vlak voor rust. Buysse gaf een scherpe voorzet waar Matton net niet genoeg aan kon. De ruststand was dan ook een logische 0-0.

Ook na de koffiepauze bleef Club Brugge zoeken naar de juiste openingen. Zulte Waregem kwam er sporadisch uit met enkele scherpe counters. Na een uur spelen was Club Brugge dan toch dicht bij de openingsgoal. Het hakje van Kouemaha werd echter gekeerd door Colpaert.

Koster probeerde nog om de wedstrijd naar zich toe te trekken met enkele aanvallende impulsen maar tot grote kansen resulteerde dat niet. Het was de thuisploeg dat de score opende. Op de eerste knal van Meert had Stijnen nog een verhaal, maar met de tweede trap van Taravel wist de doelman geen raad: 1-0.

De wedstrijd werd helemaal beslist na een penaltyfout van Stijnen op Nfor. De aanvaller ging heel makkelijk liggen, maar tekende wel aan voor de beslissende 2-0. De slotfase was een maat voor niets want Brugge kon amper dreigen. Zulte Waregem slaat de titeldroom van Brugge aan diggelen met zijn eerste zege in de play-offs. (AN)