kvkKV Kortrijk
cluClub Brugge
Datum: 23/04/2010 20:30
Competitie: Play-off 1
Speeldag: Speeldag 7
Stadion: Guldensporenstadion
Kortrijk bezorgt Club heel wat kopzorgen
Fabian Morren
| 0 reacties
Kortrijk bezorgt Club heel wat kopzorgen
Foto: © SC

Club Brugge heeft een zeer slechte zaak gedaan in de strijd om de tweede plaats. De ploeg van Adrie Koster stelde andermaal teleur en ging met 2-0 de boot in bij Kortrijk.

Adrie Koster had zijn troepen vooraf nochtans gewaarschuwd. Er moest gewonnen worden om de kansen op de tweede plek gaaf te houden. Daarom ook koos de Nederlander voor twee spitsen: Dorge Kouemaha en Joseph Akpala. Maar vooral die laatste liet in de eerste helft een wel erg bleke indruk. Bovendien bewees Kouemaha in de vorige wedstrijden volledig uit vorm te zijn.

Nochtans waren de bezoekers aardig aan de wedstrijd begonnen. Kortrijk werd meteen bij de keel gegrepen in de hoop zo een snel doelpunt te realiseren. Al na twee minuten had Akpala een uitstekende kans, maar de Nigeriaan besloot in het zijnet. Club kon het hoge tempo niet langer dan een kwartier aanhouden. Blauw-zwart zakte weg en liet Kortrijk beter in de wedstrijd komen.

Nog voor de rust leverde dat de Kortrijkzanen een comfortabele voorsprong op. Christian Benteke vond in vijf minuten tijd twee keer de weg naar doel. Eerst profiteerde de spits van een foutje van Stijn Stijnen. Wat later kopte hij een prima voorzet van Ibou voorbij de Brugse doelman.

Koster ging zo met heel wat kopzorgen richting kleedkamer. De coach greep tijdens de rust dan ook in. Akpala en Van der Heyden bleven binnen, Lestienne en Vargas waren hun vervangers. Maar ook de invallers konden het tij niet keren. Club kwam eigenlijk maar één keer dicht bij de aansluitingstreffer. Dorge Kouemaha vond echter een prima Verbauwhede op zijn weg.

Met een stevige organisatie kwam Kortrijk in de tweede helft nog amper in de problemen. Benteke was zelfs nog dicht bij de 3-0. Club Brugge moet na deze nederlaag ook ernstig rekening houden met Sint-Truiden en een eventuele vierde plaats. AA Gent lacht alvast de tanden bloot, want de Buffalo's blijven dit weekend al zeker tweede.

Opstellingen

KV Kortrijk KV Kortrijk

  Speler G Beoordeel
Verbauwhede Glenn 90' -
Hempte Jimmy 90' -
Ciman Laurent 90' -
Capon Brecht   90' -
Vandenbroeck David 90' -
Vrancken Wouter 90' -
De Beule Davy 90' -
Kums Sven 90' -
Belhocine Karim   90' -
Ibou Sawaneh A 90' -
Benteke Christian ⚽ ⚽ 90' -

Club Brugge Club Brugge

  Speler G Beoordeel
Stijnen Stijn 90' -
Hoefkens Carl 90' -
Klukowski Michaël   90' -
Simaeys Jeroen 90' -
Donk Ryan 90' -
Van Der Heyden Peter 45' -
Blondel Jonathan   90' -
Dirar Nabil   90' -
Perisic Ivan   90' -
Akpala Joseph 45' -
Kouemaha Dorge 90' -
  Bank G Beoordeel
Lestienne Maxime 45' -
Vargas Ronald 45' -
Herbeleef KV Kortrijk - Club Brugge