Datum: 21/05/2015 20:30
Competitie: Play-off 1
Speeldag: Speeldag 9
Stadion: Guldensporenstadion
Anderlecht geeft zege en lot voor tweede plaats uit handen
Anderlecht geeft zege en lot voor tweede plaats uit handen
Foto: © Photonews

Anderlecht is ten onder gegaan in het Guldensporenstadion. Want zo mag je het gelijkspel tegen Kortrijk toch noemen. Na eerst 0-2 te zijn voorgekomen, gaf paars-wit de zege en het tweede Champions League-ticket uit handen. Want de kampioen, die is intussen al gekend.

Johan Walckiers en Diederik Geypen in Kortrijk

De eerste helft van Kortrijk-Anderlecht stelde heel weinig voor. De thuisploeg maakte in de beginfase nog het meest indruk met een uitbraak van Marusic en schot voorlangs en met een vrije trap van Santini die door de muur ging.

Anderlecht stelde daar één mooie aanval tegenover via Defour, Vanden Borre en uiteindelijk Najar. De redding van Keet op het schot van de Hondurees mocht ook gezien worden. Een schot van Praet net naast was daarna het meest opwindende dat we te zien kregen. 

Linkse flank: paars-wit probleem

Probleem van Anderlecht, zoals al heel het seizoen sinds Praet naar het centrum verhuisde: de linkerflank. N'Sakala en Acheampong zijn degelijke voetballers, maar net niet genoeg voor paars-wit. De Fransman en de Ghanees hebben hetzelfde probleem: een gebrek aan overzicht.

Zo mocht Acheampong op snelheid - verreweg zijn grootste wapen - doorgaan op doel, maar voor Keet plaatste hij de bal tegen de paal. Kan gebeuren, maar hij werd er ook nog een tweede keer doorgeloodst. Op Keet deze keer, maar Najar had hij niet gezien. Toegegeven, hij zorgde als enige voor gevaar, maar mits wat meer overzicht... 

Ook de rest had last van eindeseizoensblues. De cast van Benidorm Bastards had die eerste helft waarschijnlijk nog mee het passingspel van de Brusselaars kunnen volgen. Dan kwam Kortrijk er wel wat snediger uit, zonder echt gevaar te creëren. En ondertussen stond het al 1-0 in Gent...

Wat een geklungel na 0-2

Tweede helft het geweer van schouder veranderen dan maar: over rechts proberen. Een betere keuze met betere voetballers. Vanden Borre bereikte Najar en van daar ging het richting Tielemans. De middenvelder lepelde het leer perfect over de verdediging. Praet maakte het met een acrobatische baltoets over Keet af.

Vijf minuten later scoorde Mitrovic met een gekruiste kopbal na een vrije trap van Defour. Allemaal voor de tweede plaats, want ondertussen stond het in Gent al 2-0. De kampioen was gekend! De tweede plaats was nog het hoogst haalbare, maar ook dat brachten ze nog in gevaar.

Kortrijk knokte zich terug in het duel. Eerst met een frommelgoal van Capon, die profiteerde van geklungel in de Anderlechtse defensie. En daarna kon de jarige Santini profiteren van mistasten van Heylen. Hasi smeet de handen voor zijn ogen. Anderlecht moet nu zelfs gaan hopen op puntenverlies van Club tegen Kortrijk.

Opstellingen

KV Kortrijk KV Kortrijk

  Speler G Beoordeel
Keet Darren 90' -
Mulemo Landry 69' -
Van Loo Anthony   90' -
Chanot Maxime 90' -
Tomasevic Zarko 90' -
Capon Brecht 90' -
Klaasen Robert 76' -
Van Eenoo Lukas 90' -
Marusic Adam 90' -
Santini Ivan  90' -
Chevalier Teddy A 90' -
  Bank G Beoordeel
Ulens Baptiste 21' -
Claeys Arno 14' -
Poulain Benoit -  
Henkinet Laurent -  
Pavlovic Nebojsa -  
Pillot Rémy -  

Anderlecht Anderlecht

  Speler G Beoordeel
Proto Silvio 90' -
Vanden Borre Anthony 79' -
Heylen Michaël 90' -
Deschacht Olivier 90' -
N'Sakala Fabrice 83' -
Defour Steven A 90' -
Tielemans Youri A 90' -
Praet Dennis 90' -
Najar Rodriguez Andy Aryel 90' -
Mitrovic Aleksandar 90' -
Acheampong Frank Opoku 90' -
  Bank G Beoordeel
Colin Maxime 11' -
Cyriac Gohi Bi 7'  
Nuytinck Bram -  
Rolando -  
Leya Iseka Aaron -  
Kawaya Andy -  
Roef Davy -  
Dendoncker Leander -  
Herbeleef KV Kortrijk - Anderlecht