stvSTVV
gntKAA Gent
Datum: 05/05/2010 20:30
Competitie: Play-off 1
Speeldag: Speeldag 9
Stadion: Stayen
STVV is zeker van vierde stek
Steurbaut Kersten
| 0 reacties
STVV is zeker van vierde stek
Foto: © SC

STVV en AA Gent hebben op Stayen de punten gedeeld na een 1-1-gelijkspel. De Truienaars zijn zeker van de vierde stek. AA Gent moet zaterdag winnen van Club om tweede te worden.

Michel Preud'homme had in de openingsfase op Sint-Truiden geen reden om te klagen over de scheidsrechterlijke beslissingen. Adnan Custovic ontsnapte aan een rode kaart na een vuile overtreding op Ludovic Buysens.

De Buffalo's probeerden meteen van de verzorging bij Buysens om via de rechterflank de score te openen. Christophe Grondin werkte de voorzet van Elimane Coulibaly tegen de netten.

AA Gent sloot de deur en de Truienaars slaagden er niet in om het balbezit om te zetten in kansen. Hervé Onana kreeg net voor rust de gelijkmaker op een schoteltje aangeboden na een slechte pass van Custovic, maar de Kameroener besloot zwak op Bojan Jorgacevic.

STVV verhoogde de druk in de tweede helft, maar de Kanaries misten de scherpte in de zone van de waarheid. Ibrahima Sidibé's laatste treffer dateert al van 14 maart tegen Germinal Beerschot en voor Onana, vorig jaar topschutter in tweede klasse, is de Jupiler Pro League voorlopig nog een trapje te hoog.

De verdiende gelijkmaker voor STVV kwam er pas in de slotfasse. Al kreeg het daarvoor wel een beetje hulp van scheidsrechter Christophe Delacour. Die legde na een heel lichte duw van Bernd Thijs in de rug van Peter Delorge op de stip.

Sébastien Siani toonde dat er op Stayen nog wel spelers rondlopen die kunnen scoren en zette de elfmeter feilloos om. Tim Smolders en Wim Mennes werden in het slot met een tweede gele kaart van het veld gestuurd. De twee ploegen namen vrede met het gelijkspel, keken elkaar eens diep in de ogen en tikten de wedstrijd gezellig uit.

Door de nederlaag van KV Kortrijk tegen Anderlecht, is STVV immers zeker van de vierde plaats. AA Gent moet zaterdag winnen van Club Brugge om nog tweede te worden. (AN)

Opstellingen

STVV STVV

  Speler G Beoordeel
Cantaluppi Mario 90' -
Odoi Denis 90' -
Buysens Ludovic 90' -
Mignolet Simon 90' -
Onana Hervé Ndjana   90' -
Sidibé Ibrahima 90' -
Siani Sébastien 90' -
Wilmet Jonathan 90' -
Delorge Peter 90' -
Mennes Wim     90' -
Euvrard Vincent   90' -

KAA Gent KAA Gent

  Speler G Beoordeel
Jorgacevic Bojan 90' -
Thompson Kenny 90' -
Myrie Roy   90' -
Thijs Bernd 90' -
Coulibaly Elimane A   90' -
Custovic Adnan   73' -
Ljubijankic Zlatan 81' -
Wils Stef 90' -
Suler Marko 90' -
Smolders Tim     90' -
Grondin Christophe 90' -
  Bank G Beoordeel
Leye Mbaye   17' -
El Ghanassy Yassine   9'  
Herbeleef STVV - KAA Gent