Speeldag: Speeldag 3
Stadion: Jules Ottenstadion
Standard haalt 9 op 9
Melissa Maes

Standard wint op het veld van AA Gent met 1-3. Al de doelpunten vielen in de eerste helft. Standard nadert nu tot op een punt van Genk en twee punten op leider Anderlecht.

AA Gent had maar een doel voor ogen, de match tegen de ploeg in vorm, Standard, winnen. In de eerste helft kwamen de bezoekers al snel op voorsprong. Gent kon nog gelijkmaken maar de Rouches scoorden dan nog tweemaal in de eerste helft.

Vier doelpunten in 45 minuten
AA Gent begon trouw aan de wedstrijd door vooraf het Gentse clublied door de luidsprekers te blazen. De wedstrijd was nog maar goed drie minuten bezig of Standard kwam al op een  0-1-voorsprong. Na een snel genomen vrije trap van Witsel kon Carcela van ver uithalen. Boeckx leek verrast en verkeek zich op de bal.

In de negentiende minuut kopte Thijs de gelijkmaker tegen de netten. Standard kreeg de bal niet weg in de gevarenzone en dat werd ze aangerekend. AA Gent verkondigd al een tijdje dat ze met elf willen verdedigen en aanvallen, dat is nu ook duidelijk te merken aan het spel van de Buffalo’s. El Ghanassy liet zich al meerde malen opmerken in de defensie.

Nog geen twee minuten na de gelijkmaker stonden opnieuw de Rouches op voorsprong. Boeckx stond te ver uit zijn doel en daar profiteerde Tchité van met een kopbal die tussen de palen binnenrolde.

De thuisploeg begon steeds meer aan te vallen, maar toch was het opnieuw Standard dat de defensie van Gent verschalkte. Witsel trapt de bal, die hij in de voeten kreeg gespeeld van Boeckx, in een keer binnen. Gent pakte nog twee gele kaarten voor de rust. Thijs werd woedend nadat Gumienny Conte in zijn boekje noteerde en kreeg daarop zelf een gele kaart.

Talrijke overtredingen en spelonderbrekingen
In de tweede helft begon het spel maar mager. Dury wisselde na tien minuten Conte en Jorgensen voor Smolders en Arbitman. Na twintig minuten spelen in de tweede periode geeft Gumienny ook Grondin een gele kaart. De middenvelder ging met een gestrekt been door op Witsel.

Kanu werd in de zeventigste minuut gewisseld nadat die de knie van de eigen doelman in zijn gelaat kreeg. Er viel bijna niets te beleven in de tweede helft. Enkel wissels, gele kaarten en spelonderbrekingen. Gent vond in de tweede helft geen antwoord op het spel van Standard. De bezoekers hadden de wedstrijd goed onder controle.