andAnderlecht
cluClub Brugge
Datum: 01/05/2011 18:00
Competitie: Play-off 1
Speeldag: Speeldag 6
Stadion: Lotto Park
Club Brugge steelt punt in Anderlecht
Steurbaut Kersten
| 0 reacties
Club Brugge steelt punt in Anderlecht
Foto: © SC

Anderlecht heeft geen revanche kunnen nemen voor de smadelijke nederlaag in Brugge. Paars-wit heerste, maar raakte niet verder dan een scoreloos gelijkspel. Racing Genk kan vanavond de kloof uitdiepen.

Drie weken geleden werd een zwalpend Anderlecht onder de voet gelopen in het Jan Breydelstadion. Na afloop werden er serieuze vraagtekens bij de paars-witte titelkansen gezet. Anderlecht herpakte zich echter en draaide in eigen stadion de rollen helemaal om. Al leverde het de Brusselaars wel geen drie punten op.

Anderlecht regeert
Van bij het eerste fluitsignaal regeerden de troepen van Ariël Jacobs over de Brusselse grasmat als een Romeins keizer over zijn slagveld. Ook al moest generaal Lucas Biglia al na vijf minuten met een schouderblessure het veld verlaten.

Aanvalspionnen Dalibor Veselinovic en Romelu Lukaku kregen de steun van de mee oprukkende Kanu en Matias Suarez. De Brugse verdedigers werden voortdurend onder de voet gelopen, maar dat leverde slechts twee paars-witte kansen op. Twee keer stond Colin Coosemans in de weg. In de openingsminuten van de eerste helft op een kopbal van Veslinovic, op slag van rust op een (veel te) zwak schot van Suarez.

En Club Brugge? Dat modderde maar wat aan. Blauw-zwart profiteerde niet van de ruimte op het middenveld en deed in een dramatische eerste helft een greep naar het wereldrecord slechte passes. Dorge Kouemaha, de vervanger van Joseph Akpala, raakte amper een bal.Silvio Proto had tijdens de eerste helft even goed in de kleedkamers kunnen blijven.

Twee strafschopfases
De rust bracht echter raad in het Brugse kamp en blauw-zwart voetbalde na de pauze wel mee. Een doelpunt van Jeroen Simaeys werd om onduidelijke redenen afgekeurd en Vadis Odjidja dwong Proto tot een uitstekende parade.

Anderlecht schreeuwde moord en brand na twee strafschopfases na vermeend handspel van Ryan Donk en een contact tussen Veselinovic en Daan Van Gijseghem. Scheidsrechter Joeri Van de Velde legde de bal niet op de stip, al had dat bij de tweede fase wel mogelijk geweest.

In de slotfase duwde Anderlecht het gaspedaal nog even in, maar Donk keerde een poging van de ingevallen Christophe Diandy van de lijn en Veselinovic duwde een niet te missen kans naast. Anderlecht noch Club Brugge schieten weinig op met het gelijkspel. Racing Genk kan vanavond de kloof met paars-wit uitdiepen tot drie punten.

Herbeleef Anderlecht - Club Brugge

Vooraf