staStandard
cluClub Brugge
1-0
Datum: 07/05/2011 20:30
Competitie: Play-off 1
Speeldag: Speeldag 7
Stadion: Stade Maurice Dufrasne (Sclessin)
Schitterende goal Witsel houdt Rouches in race om titel
Schitterende goal Witsel houdt Rouches in race om titel
Foto: © SC

Een schitterende goal van Axel Witsel heeft Standard in de titelrace gehouden. Een vooral in de eerste helft dominant Standard liet Club nooit echt in de wedstrijd komen. De Bruggelingen moeten nog zwaar aan de bak om Europees voetbal te verzekeren.

Standard ging fel van start en had in de eerste 15 minuten een stuk of vier goede kansen. De voorzet van Tchite was te kort voor Nong, Carcela wachtte iets te lang om de bal door te spelen naar Tchite en Leye en Pocognoli vonden oude krijger De Vlieger op hun weg.

Indrukwekkend powervoetbal, dat was wat de Luikenaars op de mat legden. De ene voorzet na de andere werd de zestien van Club ingeslingerd en de verdediging wist even niet meer waar ze het had. Kanu zag een kopbal op de lat uiteenspatten. Een belegering van jewelste was het.

Witsel met de 'beauty'
Dat Club het nog dertig minuten uithield zonder doelpunt tegen te krijgen mag gerust een wonder genoemd worden. De schijnbaar moeiteloze manier waarop Standard zijn wil oplegde, was indrukwekkend. De West-Vlamingen moesten uiteindelijk toch plooien voor een schitterende trap van Axel Witsel.

De ex-Gouden Schoen etaleerde voor de zoveelste keer zijn talent en fantastische vorm. Met een knal van ruim 20 meter versloeg hij De Vlieger en het leer paste net in het kleinste hoekje van de kruising. Een wereldgoal...

Toch mocht Standard de handjes van binnen en van buiten kussen dat het geen strafschop tegen kreeg, want Mangala speelde de bal duidelijk met de hand op een kopbal van Perisic. Een zuivere penalty, maar scheidsrechter Luc Wouters - die in heel zijn carrière al niet kwistig is geweest met het geven van strafschoppen - liet gewoon doorspelen.

Weinig problemen voor Standard
Standard nam wat gas terug in de tweede helft, maar dat wil niet zeggen dat het voorbijgesneld werd door Club Brugge. De Luikenaars controleerden simpel, maar lieten de dominantie van de eerste helft achterwege.

Club kon een paar keer naar voor stormen, zonder al te veel gevaar echter. En daar konden Akpala en Blondel - ingekomen voor Kouemaha en Van Der Heyden - niets aan veranderen. De Vlieger behoedde blauw-zwart zelfs nog voor erger.

Brugge blijft door het gelijkspel van Gent op de vierde plaats staan, Standard is al verzekerd van Europees voetbal en blijft meedoen voor de titel.

Herbeleef Standard - Club Brugge

Vooraf