Datum: 13/05/2012 14:30
Competitie: Play-off 1
Speeldag: Speeldag 10
Stadion: Lotto Park
Anderlecht sluit seizoen in schoonheid af
Anderlecht sluit seizoen in schoonheid af
Foto: © SC

Het was nog niet om over naar huis te schrijven geweest tijdens de thuismatchen van Anderlecht in deze play-offs. Voor de laatste tegen Standard trokken de Brusselaars alle registers open en gunden het publiek een ruime zege tegen de aartsrivaal.

Johan Walckiers in Anderlecht

Voor de wedstrijd werd er weinig over de wedstrijd gepraat maar des te meer over de coaches van beide elftallen. José Riga bevestigde eerder op de dag dat hij Standard verlaat en ook Ariël Jacobs zou de beslissing genomen hebben om paars-wit te verlaten, maar dat was nog niet officieel bevestigd voor de match.

Mbokani weeral tegen ex-ploeg
De wedstrijd zelf werd vlug door Anderlecht in handen genomen. Op het middenveld kregen Bjarnasson en Gonzalez geen vat op het duo Biglia-Gillet. Tot veel kansen leidde dat niet: één keer kopte Suarez een afvallende bal met een hoge boog nipt over. Gonzalez kon één keer door de verdediging sluipen, maar zijn schot was veel te zwak.

De eerste goeie counter van Anderlecht was echter meteen raak. Suarez speelde Molins aan en die vond Mbokani in de zestien. De enige overgebleven verdediger, Felipe, liep de bal uit zijn voeten, maar via Moris belandde het leer terug bij de Congolees die dan maar hoog in doel besloot. Weeral een doelpunt tegen zijn ex-ploeg. En op dat moment ook verdiend.

Want ondanks een paar kleine kansjes voor de Luikenaars had Anderlecht doorlopend het  overgrote deel van het balbezit. Jovanovic kon daarbij een goede actie van Mbokani niet voorbij Moris krijgen. Anderlecht ging dus rusten met een voorsprong.

Suarez schittert laatste maal?
Standard speelde zonder bezieling en met Gakpé als diepste spits. Daarbovenop hoorden de Rouches tijdens de rust ook nog dat Gent 2-0 voorstond tegen Genk en de Europese hoop dus helemaal vervlogen was. Het maakte dat paars-wit in een zetel lag te spelen en de bal naar hartelust kon rondspelen. Maar dat gaatje tussen Kanu en Felipe werd niet meteen gevonden. Standard wou dan wel weer naar voor, maar kreeg Schollen ook niet aan het werk.

Maar dan vond de Gouden Schoen zijn (laatste?) moment om te schitteren aangebroken. Suarez vertrok met de bal aan de voet op het middenveld, zette een één-tweetje op met Mbokani die hem het leer terugbezorgde met een subtiel hakje. De Argentijn tikte de bal iets voorbij de uitgekomen Moris, deed rustig een ommetje en legde de bal even kalm in doel: een schitterend doelpunt.

Voor veel jongens bij Anderlecht kan het hun laatste match geweest zijn en tegen één van de aartsrivalen legde paars-wit nog eens bezielende vertoning op de mat. Het Park kirde van plezier terwijl de Mexican Wave over de banken rolde en Canesin zijn eerste van het seizoen scoorde om het feestje helemaal compleet te maken.

Herbeleef Anderlecht - Standard

Vooraf