Mboyo nekt ex-ploeg
Melissa Maes

AA Gent heeft zijn eerste uitzege in play-off 1 beet. Net zoals in de reguliere competitie waren de Buffalo's te sterk op het veld van de Kerels.

Melissa Maes in Kortrijk

De beginfase van de partij zag er slecht uit voor AA Gent. De Kerels kwamen al na zeven minuten op voorsprong via Nebosja Pavlovic. De troepen van Trond Sollied hielden het hoofd koel en gingen op zoek naar de gelijkmaker.

Die kwam er na net tien minuten spelen. Mario Baric kreeg de bal tot bij Ilombé Mboyo die het leer koelbloedig via de paal voorbij Kristof Van Hout kopte. Het eerste doelpunt op verplaatsing voor AA Gent in play-off 1.

Steeven Joseph-Monrose was bij KV Kortrijk het gevaarlijkste mannetje op het veld. Hij kon zijn team opnieuw op voorsprong brengen, maar Sergio Padt liet zich niet verrassen. Voor het halfuur waren het weer de bezoekers die een prik uitdeelden.

Petit Pelé Mboyo zat goed in de partij en verschalkte de reusachtige doelman van de West-Vlaamse club een tweede keer. Alhoewel de 1-2 op het scorebord verscheen door een fout van Van Hout die de bal uit zijn handen liet glippen.

Ook bij de derde treffer van blauw-wit ging de goalie niet vrijuit. Vijf minuten voor de koffiepauze  kwam Van Hout veel te ver uit zijn doel en daar profiteerden de Buffalo’s van. Mboyo legde knap opzij naar Christian Brüls die de bal in een lege kooi kon trappen. Het is voor de aanvaller uit de Oostkantons zijn tweede doelpunt voor AA Gent.

Na de rust toonde KV Kortrijk hoeveel strijdlust het bezit, maar Padt demonstreerde welke knappe reddingen hij allemaal uit zijn mouw kan schudden. De thuisploeg kon de druk niet blijven aanhouden en met nog een kwartier op de klok verschalkte Brüls opnieuw Van Hout: 1-4.

Dankzij de overwinning neemt AA Gent voorlopig de derde plaats weer over van Racing Genk, dat morgen aan de bak moet tegen Standard. Dankzij de eerste uitzege hebben de Buffalo’s weer het nodige vertrouwen opgedaan om het de concurrenten nog behoorlijk lastig te maken.