Datum: 28/04/2012 20:30
Competitie: Play-off 1
Speeldag: Speeldag 6
Stadion: Stade Maurice Dufrasne (Sclessin)
Kortrijk legt Standard niks in de weg voor eerste zege
Kortrijk legt Standard niks in de weg voor eerste zege
Foto: © SC

In een flauwe wedstrijd was Standard doorlopend baas, want Kortrijk stelde weinig voor. Seijas scoorde uit één van de weinige kansen in de eerste helft. In de tweede zette Gonzalez het Luiks overwicht om in een tweede goal. De Rouches doen dus nog steeds mee voor Europees voetbal.

De situatie bij Standard is alombekend: geen spitsen meer en dus de jonge Ezekiel moeten inbrengen. Ook in doel moest door de blessure van Bolat een jongeling plaatsnemen: Anthony Moris. Ook bij Kortrijk ontbraken enkele basisspelers. Een inleiding die een uitleg geeft aan waarom het allemaal zo stroef liep in de eerste helft.

Seijas dan toch
Stroef is eigenlijk daarbij nog een 'understatement' want amper kansen te zien de eerste vijfendertig minuten en twee ploegen die met moeite iets in elkaar konden knutselen dat op een kans leek. Toch één keer Gonzalez die alleen voor Van Hout opdook, maar de Kortrijk-goalie maakte zijn blunders van tegen Gent goed, ook op een schot van Seijas.

Maar enkele minuten voor rust was het dan toch raak: Gonzalez kopte slim door vanop de rand van de zestien naar de goed infiltrerende Seijas en die kon Van Hout van dichtbij dan toch kloppen. Als er één ploeg al een voorsprong verdiende was dat Standard, gewoon op basis van zijn drie kansen. Kortrijk van zijn kant bakte er aanvallend niets van. Veselinovic zagen we enkel door zijn lengte, want veel aan de bal kwam hij heel de match niet.

Zuka in de fout
Kortrijk was echt nergens en de Rouches gingen in de tweede helft dan ook op zoek naar een snelle tweede goal. Seijas was kortbij zijn tweede met een schuiver en Van Hout hield Ezekiel van zijn eerste goal bij zijn debuut.  Ondanks een sterke Van Hout was het niet houdbaar voor de West-Vlamingen en als dan ook Zukanovic nog eens zwaar in de fout ging, kreeg de thuisploeg het gewoon cadeau. Zuka liet zich de bal afsnoepen in de eigen zestien waarna Ezekiel in één tijd breed legde voor Gonzalez die het gaatje tussen de grijpende handen van Van Hout en de paal vond.

Standard kreeg nog enkele kleinere kansen om de score verder uit te diepen, maar liet dat na. Kortrijk maakte op geen enkel moment aanspraak op meer en lijkt zijn pijlen in deze play-offs reeds verschoten te hebben. Standard komt op drie punten van Genk dat op de vierde plaats staat en doet dus weer mee voor Europees voetbal.

Herbeleef Standard - KV Kortrijk

Vooraf