Datum: 05/05/2012 18:00
Competitie: Play-off 1
Speeldag: Speeldag 8
Stadion: Jules Ottenstadion
KV Kortrijk laat AA Gent zien wat efficiëntie is
Bart Vandenbussche
| 0 reacties
KV Kortrijk laat AA Gent zien wat efficiëntie is
Foto: © SC

AA Gent kreeg zaterdagavond een les in efficiëntie van KV Kortrijk. Toch wel een zware kater voor de Buffalo's die een negen op negen voor ogen hadden.

Johan Walckiers in Gent

Eergisteren overleed de zoon van AA Gent-voorzitter Ivan De Witte. De reservespelers eerden de 34-jarige Pieter De Witte met een spandoek ‘Pieter is een Buffalo’. “Pieter was een echte Buffalo, we willen hem eren op passende wijze”, sprak de stadionomroeper. Het hele stadion ging rechtstaan om op de tonen van ‘You’ll never walk alone’ een laatste groet te brengen.

AA Gent trapte de wedstrijd op gang, maar het waren de bezoekers die de bal opeisten in de beginfase. Veel dreiging kwam daar niet uit. De thuisploeg nam na ruim vijf minuten over met een eerste knappe combinatie. Elimane Coulibaly stak de bal door naar Ilombé Mboyo die op zijn beurt Christian Brüls vond. De nummer 23 kon er zijn voet niet tegenzetten en ook Tim Smolders vergat een tik te geven aan de bal.

Na twintig minuten spelen had blauw-wit al tal van kansen om op voorsprong te komen, maar net zoals op Anderlecht ontbrak het de Buffalo’s opnieuw aan efficiëntie. Het spreekwoordelijke deksel op de neus liet dan ook niet lang op zich wachten. Steeven Joseph-Monrose verraste het hele Jules Ottenstadion. Met een boog werd Sergio Padt verschalkt.

Na het tegendoelpunt kon AA Gent niet echt meer een vuist maken. Vijf minuten voor de rust kreeg de thuisploeg nog een vrije trap mee, maar ook specialist Bernd Thijs wist de bal niet voorbij Darren Keet te krullen.

De tweede helft begon heel rommelig. Beide teams konden geen vuist maken en de supporters begonnen toch wat te morren. Trond Sollied besloot Zlatan Ljubijankic en Yassine El Ghanassy in de strijd te gooien voor Coulibaly en Smolders.

Mustapha Oussalah mocht zomaar de linkerflank aflopen en maakte het dan ook mooi af. Padt kwam uit zijn doel en de bal vond de weg tegen de netten door de benen van de Nederlandse goalie. KV Kortrijk toonde de thuisploeg wat efficiëntie is. Tweede kans, tweede doelpunt.

Met nog tien minuten op de klok besloten de eerste Gentse fans het stadion te verlaten. Peter Czvitkovics deed het licht uit bij AA Gent door de derde goal voor de Kerels tussen de palen te plaatsen. Ljubijankic zorgde vijf minuten voor tijd voor de aansluitingstreffer.

In de toegevoegde tijd begonnen de overgebleven supporters nog te geloven in een punt. Mboyo vond een weg naar Jesper Jørgensen die de bal via Keet in doel kreeg, maar het was toch al te laat voor AA Gent.

Herbeleef KAA Gent - KV Kortrijk

Vooraf