Speeldag: Speeldag 8
Stadion: Stade Maurice Dufrasne (Sclessin)
Benteke trapt Luikse Europese hoop aan flarden
Robby Morren

Standard moet zijn Europese droom opbergen na een nederlaag tegen Racing Genk. De Rouches speelden een prima partij en creëerden een pak kansen maar Genk toonde zich, net zoals op Kortrijk, bijzonder efficiënt en won met 2-3. Genk nadert tot op 1 punt van Club Brugge.

Robby Morren in Luik

Bij Standard speelden Pocognoli en Vainqueur niet, Kanu en Seijas mochten aan de aftrap komen. Bij Genk keerde Buffel terug uit schorsing.

Beide ploegen zorgden voor een hele leuke pot voetbal met veel kansen langs beide kanten. De thuisploeg schoot sterk uit de startblokken versierde kansen via Ezekiel, Gonzalez en Seijas die op de paal trapte en wat later Köteles tot een puike redding dwong. Genk kon gaandeweg het evenwicht herstellen en was ook heel dicht bij de openingstreffer toen Tözser de bal heerlijk mooi op de kruising mikte.

Ezekiel scoort
Het verschroeiende tempo van de beginfase ging er wat uit maar toch bleven de kansen elkaar opvolgen. Standard had het overwicht en het meeste balbezit en kon dat kort na het halfuur ook omzetten in een voorsprong. Gonzalez speelde Ezekiel aan die even dolde met Anele en de bal dan heerlijk in de linkerhoek krulde en zo mocht Standard met een verdiende voorsprong gaan rusten. (1-0)

Opdoffer voor Standard
Terwijl we dachten dat Standard de wedstrijd ook in de tweede helft in handen zou nemen, kreeg de thuisploeg binnen enkele minuten het deksel op de neus. Binnen de minuut kreeg Benteke de bal van Limbombe en legde af op Tözser die van ver uithaalde; Moris verkeek zich op de draaiende bal en zo stond het al snel 1-1. Een tiental minuten later schakelde Genk heel snel om en speelden Benteke en Vossen een counter perfect uit en legde deze laatste zijn 19e van het seizoen tegen de netten. (1-2)

Gelijkmaker
Standard moést winnen en bleef voluit voor de aanval gaan. Dat leverde na zowat twintig minuten in de tweede helft, met een gelukje, de gelijkmaker op. Ezekiel vond Seijas die zijn schot zag afwijken en daardoor in doel belanden. (2-2) De thuisploeg kon zich optrekken aan de gelijkmaker en voerde de druk nog op, Genk kwam geraakte amper nog over de helft. Seijas bleef de Köteles onder vuur nemen en het aantal hoekschoppen stapelde zich op. Met nog 10 minuten te spelen was er een miraculeuze redding van Köteles nodig om Standard van een derde goal te houden. Goreux trapte op doel, zijn bal week af maar de Genkse goalie schudde een ongelooflijke redding uit zijn mouwen.

Deksel op de neus
Zoals dat wel meer gaat in het voetbal wordt de ploeg die de meeste kansen creëert niet altijd beloond en met nog 3 minuten te gaan legde Genk Sclessin met een vlijmscherpe counter het zwijgen op. Het was Benteke die de genadesteek aan zijn ex-ploeg uitdeelde. (2-3)