Datum: 10/05/2012 20:30
Competitie: Play-off 1
Speeldag: Speeldag 9
Stadion: Stade Maurice Dufrasne (Sclessin)
Standard doet uitstekende zaak
Bart Vandenbussche
| 0 reacties
Standard doet uitstekende zaak
Foto: © SC

Standard heeft vanavond een uitstekende zaak gedaan om de vierde plaats. Het versloeg AA Gent met 2-1 en nadert tot op twee punten van de Buffalo's. Blauw-wit kan dus zondag ook de vierde plaats nog kwijtspelen.

Standard ontving op de voorlaatste speeldag van play-off 1 AA Gent onder tropisch aanvoelende temperaturen. De Rouches moesten het stellen zonder Mémé Tchité, Gohi Bi Cyriac, Imoh Ezekiel en de geschorste Michy Batshuayi. Bij AA Gent nam Zlatan Ljubijankic de plaats in van Elimane Coulibaly, die zichzelf naast de selectie zette door duidelijk te maken dat hij geen zin had om bankzitter te zijn.

Voor aanvang van de partij nam Tchité de topscorerstrofee in ontvangst, hij vond dit seizoen elf keer het doel. Sinan Bolat werd verkozen tot meest verdienstelijke speler van het seizoen. De spionkop had ook nog een duidelijke boodschap voor wat zij een bestuur zonder ambitie noemen: “Wij aanvaarden geen nieuw overgangsseizoen”.

AA Gent begon uitstekend aan de partij. Na tien minuten bracht Christian Brüls zijn ploeg op voorsprong. Voor de speler uit de Oostkantons is het zijn vierde treffer voor de Buffalo’s, hij scoorde die telkens op verplaatsing. De bezoekers leken vlot met die voorsprong de rust in te gaan, maar daarvoor mag de defensie niet blunderen uiteraard. Luis Seijas mocht veel te makkelijk voor doel komen en kon via een klein gaatje Sergio Padt passeren.

Het begin van de tweede helft had niet veel om het lijf. Beide ploegen probeerden wel combinaties in elkaar te knutselen, maar balverlies en wilde schoten waren de stoorzenders. De Buffalo’s zijn niet de enige die kampen met een gebrek aan efficiëntie, dat demonstreerde ook de thuisploeg. Maar met nog ruim een kwartier op de klok was het toch raak. Geoffrey Mujangi Bia vond Serge Gakpé dat zich rond Melli draaide en de 2-1 op het scorebord zette, meteen ook de eindstand.

Herbeleef Standard - KAA Gent

Vooraf