Datum: 12/04/2013 20:30
Competitie: Play-off 1
Speeldag: Speeldag 3
Stadion: Regenboogstadion
Standard nadert tot op twee punten van Zulte Waregem na comeback
Standard nadert tot op twee punten van Zulte Waregem na comeback
Foto: © SC

Standard heeft tegen Zulte Waregem een 3-1 achterstand helemaal goed weten te maken. Door de 3-4 overwinning komt het tot op twee punten van Zulte Waregem in de stand, al zal er achteraf vooral naar het scheidsrechterlijk vijftal worden gekeken.

Aernout Van Lindt in Waregem

Zulte Waregem heeft in Genk veel vertrouwen kunnen tanken. Voor het eerst viel aan de Gaverbeek het hoge woord dat de titel toch wel is, maar de spelers leken er –zeker in de eerste minuten - met recht en rede mogen in te geloven.

Vertrouwen

Het vertrouwen straalde er de eerste minuten van de spelers van de thuisploeg af. Meteen gingen ze vrank en vrij op zoek naar een doelpunt. De eerste corners waren voor Standard, maar zij konden deze keer – in tegenstelling tot vorige week maandag in Brugge – niet meteen gevaar uit puren.

Aan de overkant was het wel meteen raak: Berrier, Hazard en Malanda tikten de bal goed rond op de helft van de tegenstander. Die laatste stuurde op subtiele wijze Leye diep. De ex-Standardspeler schoot makkelijk binnen aan de eerste paal. Ook in de daaropvolgende minuten bleef de thuisploeg baas en zagen we zelfs enkele technische hoogstandjes, waarvoor vooral Hazard en Delaplace zorgden.

Dol slot eerste helft

De bezoekers herstelden wel het evenwicht en namen het initiatief over. De voorzetten kwamen er echter niet uit, waardoor Standard het met lange schoten begon te proberen. Eentje van Cristea zorgde voor geen enkel gevaar, maar vijf minuten voor tijd was het wel prijs na een sublieme knal van Vainqueur.

Daarmee leek Standard opnieuw op het juiste moment te hebben gescoord, maar nog voor we echt aan de koffie toe waren, viel er nog een doelpunt. Leye werd neergehaald en Zulte Waregem kreeg nog een vrije trap. Die ging uiteindelijk via het hoofd van Jelle Van Damme in het doel van de bezoekers, waardoor Zulte Waregem alsnog met een voorsprong aan de koffie kon.

Dubbele voorsprong snel weg

In de tweede helft zorgde Godeau snel voor een dubbele voorsprong, nadat hij een vrije trap van Berrier van dichtbij aan de tweede paal kon binnenkoppen. Even later kon Junior Malanda de wedstrijd zelfs monddood maken, maar hij trapte uiteindelijk voorlangs.

Een dure misser zou dat gaan blijken: in de vijf daaropvolgende minuten wisten de bezoekers twee keer te scoren om zo een 3-1 achterstand om te zetten in een 3-3 tussenstand. Eerst verrast Mpoku met een knal van buiten de zestien vriend en vijand, enkele minuten later zorgde Kanu voor de verrassende gelijkmaker.

Bij de 3-3 was er zeker een zweem van buitenspel en bij het vierde doelpunt van Ezekiel tien minuten voor tijd was dat quasi zeker het geval. In een vreemde slotfase kreeg Leye nog een rode kaart, na een duwtje op Mpoku.

Opstellingen

Zulte Waregem Zulte Waregem

  Speler G Beoordeel
Bruzzese Sébastien 90' -
De fauw Davy 90' -
Colpaert Steve 85' -
Godeau Bruno 90' -
D'Haene Karel 90' -
Malanda Junior A 90' -
Delaplace Jonathan 90' -
Hazard Thorgan 90' -
Berrier Franck A   85' -
Leye Mbaye  90' -
Naessens Jens 66' -
  Bank G Beoordeel
Bossut Sammy -  
Vandenbroucke Niels -  
Verboom Bryan -  
Skúlason Ólafur 24' -
Conté Ibrahima Sory 5'  
Lendric Ivan 5'  
Trajkovski Aleksandar -  

Standard Standard

  Speler G Beoordeel
Kawashima Eiji 90' -
Opare Daniel A 90' -
Kanu 90' -
Van Damme Jelle 90' -
Ciman Laurent   90' -
Cristea Adrian 45' -
Bulot Frédéric A 90' -
Buyens Yoni A 90' -
Vainqueur William 90' -
Nagai Kensuke 83' -
Batshuayi Michy 62' -
  Bank G Beoordeel
Moris Anthony   -  
Diabaté Zie -  
Arslanagic Dino -  
Cisse Ibrahima -  
Mpoku Paul José 45' -
Ezekiel Imoh 28' -
Tucudean Marius George 7'  
Herbeleef Zulte Waregem - Standard

Vooraf