lokSporting Lokeren
gnkKRC Genk
Datum: 27/04/2013 20:00
Competitie: Play-off 1
Speeldag: Speeldag 6
Stadion: Daknam
Harbaoui vergeet Genk genadeschot te geven
Fabian Morren
| 0 reacties
Harbaoui vergeet Genk genadeschot te geven
Foto: © SC

Lokeren en Racing Genk hebben de punten gedeeld. Geen van beide ploegen kwam tot scoren, al had vooral Lokeren in de tweede helft zeker de kansen om dat wél te doen. Een uitstekende Köteles beperkte de schade voor Genk.

Fabian Morren in Lokeren

In de reguliere competitie werd Lokeren - Genk 3-4. Beide ploegen moesten winnen om weer volop mee te doen in play-off I. U begrijpt dat wij vooraf al in onze handen aan het wrijven waren. Toen wisten we uiteraard nog niet dat we er flink naast zouden zitten. Voor spektakel moest je namelijk niet op Daknam zijn. Nochtans koos Genk-trainer Mario Been wel voor twee spitsen - Plet verving Kumordzi. De Nederlandse coach koos echter voor een behoudende aanpak. Als je telkens op achterstand komt, valt zo'n keuze te verdedigen.

Lokeren had Genk ongetwijfeld wat offensiever verwacht en leek er niet altijd raad mee te weten. Harbaoui scoorde wel al vrij snel voor de thuisploeg, maar stond buitenspel. De beste kansen waren voor Genk. Vooral Plet had met een prima voorzet van Buffel áltijd beter moeten doen. De Nederlander - die weinig tekenen vertoonde van een spits in vorm - devieerde de bal knullig met het been naast. Wat later kon hij ook al niet in de rebound scoren nadat Copa eerst een schot van Monrose had gered.

Köteles
De tweede helft dan. Wel, geleidelijk aan werd het toch wat beter. Dat kwam ook omdat Lokeren - zeker in het laatste halfuur - meer drang naar voren toonde. Daar ontstond ook een prima kans voor de thuisploeg uit. Harbaoui vond echter een uitstekende Köteles op zijn weg. Het voetbal van Genk was te traag, de aanvallen te stereotiep. Nee, zo dreig je via play-off I alvast naast een Europees ticket te grijpen. 

Er was in het slotkwartier nog wel wat dreiging van de bezoekers. Zo grabbelde Copa half naast de bal en belandde een schot van Buffel in de kluts. Toch was het vooral Lokeren dat het meest aanspraak kon maken op de drie punten, hoor. Vooral Harbaoui had oog in oog met Köteles geen enkel excuus om niet te scoren. Knap gered van de Genkse doelman, dat wel. Toch had die dubbele kans altijd raak moeten zijn. Ook Genk kwam er nog één keer dichtbij: een pegel van Buffel werd in hoekschop geduwd door Copa.

Het wordt voor Genk lastig om nog aanspraak te maken op de eerste twee plaatsen na een teleurstellende 1 op 9. Bovendien zit de ploeg van Mario Been al drie wedstrijden zonder een doelpunt. Lokeren blijft sowieso zesde in play-off I na deze speeldag.

Opstellingen

Sporting Lokeren Sporting Lokeren

  Speler G Beoordeel
Copa Barry Boubacar 90' -
Gkalitsios Giorgos 90' -
Maric Mijat 90' -
Taravel Jérémy 90' -
El Mouataz Hassan 90' -
Overmeire Killian 90' -
Persoons Koen 90' -
Leko Ivan 64' -
Fernández Balufo Walter 89' -
Mokulu Benjamin 90' -
Harbaoui Hamdi 90' -
  Bank G Beoordeel
Lazic Jugoslav -  
Scholz Alexander -  
Corryn Alexander -  
Trompet Jore -  
Maric Milos -  
De Pauw Nill 26' -
Saglik Enes 1'  

KRC Genk KRC Genk

  Speler G Beoordeel
Köteles Laszlo 90' -
Anele Ngongca 90' -
Simaeys Jeroen 90' -
Koulibaly Kalidou 90' -
Tshimanga Derrick   90' -
Buffel Thomas 90' -
Hyland Khaleem 90' -
Gorius Julien 55' -
Joseph-Monrose Steeven   82' -
Plet Glynor 73' -
Vossen Jelle 90' -
  Bank G Beoordeel
Van Hout Kristof -  
Kara Mbodji Serigne Modou -  
Hamalainen Brian -  
Fernandez Dani Artola -  
Kumordzi Bernard Yao   35' -
Barda Elyaniv 17' -
Ojo Kim 8'  
Herbeleef Sporting Lokeren - KRC Genk

Vooraf