Speeldag: Speeldag 8
Stadion: Daknam
Zulte Waregem maakt 2-0 goed en is weer leider
Fabian Morren

Zulte Waregem komt voorlopig weer aan de leiding in play-off I. Essevee boog op Lokeren een 2-0- achterstand nog om in een 2-3-overwinning. Davy De fauw had met twee goals een groot aandeel in die opmerkelijke wederopstanding na rust.

Fabian Morren in Lokeren

Dury kreeg heel wat kritiek na de keuzes die hij maakte tegen Genk. Een deel van het probleem loste zichzelf op door de terugkeer van Delaplace. De coach maakte ook weer plaats in zijn elftal voor Steve Colpaert. Begrijpelijke keuzes, maar het lijkt bij Essevee helemaal op. Niets deed op Daknam nog denken aan die titelkandidaat dat enkele weken geleden Club en Anderlecht versloeg. De bij wijlen vlotte combinaties en het technisch verzorgde voetbal kwam er op geen enkel moment uit in de eerste helft.

Het eerste halfuur was een lange uitgerekte geeuw. Geen kansen, geen beleving en veel slordigheden. Dat zijn niet de ingrediënten die bedoeld zijn voor play-off I. Het was negentien minuten wachten op een eerste schotje van Berrier. Goed nieuws voor Lokeren: twee kansen waren evenveel doelpunten. De eerste goal was een strafschop. Godeau trok Taravel neer, waarna Mijat Maric scoorde vanaf de stip. Wat later volgde ook de 2-0. De pass binnendoor van De Pauw mocht er zijn, de koelbloedige afwerking van Harbaoui evenzeer. Essevee was zoekende, de hele eerste helft lang.

Dury was - uiteraard - niet blij met de ontwikkelingen. In 135 minuten slikte Zulte Waregem 6 tegengoals en scoorde het er 0. Met die cijfers kan je zelfs geen Europees voetbal ambiëren. Dury haalde tijdens de rust Godeau én Berrier naar de kant. Als signaal kan dat tellen. Het miste zijn effect ook niet. Op voorzet van Verboom kopte Davy De fauw de aansluitingstreffer voorbij Lazic. Lokeren bracht na rust veel te weinig en zakte in elkaar als een pudding.

Metamorfose
Zulte Waregem toonde wilskracht en vechtlust en ging erop en erover. Eerst kopte Malanda een voorzet van Hazard binnen. Nauwelijks enkele minuten later onderstreepte De fauw nogmaals hoe belangrijk hij is voor zijn team. Met een gekrulde vrijschop maakte de rechtsachter zijn tweede van de avond. Metamorfoses, ze bestaan écht. De verrijzenis van Zulte Waregem na rust maakt dat de West-Vlamingen nog steeds tot de titelkandidaten behoren. Essevee leek dood en begraven tijdens de rust en amper een uurtje later is het leider in play-off I.