Datum: 28/03/2014 20:30
Competitie: Play-off 1
Speeldag: Speeldag 1
Stadion: Jan Breydel
Superieur Club zet Standard onder druk na driepunter tegen Lokeren
Manuel Gonzalez
Manuel Gonzalez
| 0 reacties
Superieur Club zet Standard onder druk na driepunter tegen Lokeren
Foto: © Photonews

Club Brugge kende vanavond niet de minste moeite met Sporting Lokeren. Blauw-zwart blies de Waaslanders omver met 5-1 en pakt zo meteen de leidersplaats (eventjes) over van Standard. Olympia danst ondertussen een eerste kampioenenwalsje.

Cédric De Volder en Tamara Vereecken in Brugge

Club Brugge en Sporting Lokeren trapten vanavond play-off 1 op gang. Michel Preud’homme kon geen beroep doen op de geblesseerde Vadis Odjidja-Ofoe. Eidur Gudjohnsen was wederom zijn vervanger. Bij de Waaslanders moest Ayanda Patosi de schorsing van Hamdi Harbaoui opvangen. Ook Nill De Pauw begon op de bank.

Club zet ambities kracht bij

En in de openingsminuten had Gudjohnsen het eerste doelpunt van de partij al aan de voet. De IJslander werd moederziel alleen gelaten in de zestien, maar zijn schot was veel te slap om Barry Boubacar Copa te doen zweten. Luttele minuten later kopte Oscar Duarte – die de geblesseerde Brandon Mechele vervangt – over de kooi van de Ivoriaanse international.

Al was het slechts uitstel van executie. Na amper tien minuten ging Olympia al een eerste keer volledig los. Maxime Lestienne kreeg het leer na een flipperkast voor de voeten. De flankaanvaller zette met een simpele pass de volledige Lokerse verdediging in de wind. Lior Refaelov had vervolgens maar binnen te tikken, 1-0. Al kampte de bezoekende verdediging wellicht nog met de naweeën van de bekerwinst.

Waar is Lokeren?

En het blauw-zwarte feestje ging onverminderd verder. Duarte fusilleerde Copa met een zware kopslag. De goalie had een schitterende parade in huis, maar was kansloos op de rebound van Bjorn Engels, 2-0. Tussendoor liet Gudjohnsen zijn klasse bewonderen en mikte Laurens De Bock op het doelkader. Rusten bij 2-0.

Sporting Lokeren probeerde na de onderbreking wel iets te forceren, Peter Maes schreeuwde zijn stem schor en Denis Odoi bleek zijn oefenmeester duidelijk te hebben gehoord. De voormalige verdediger van RSC Anderlecht krulde het leer mooi rond de grijparmen van Mathew Ryan, 2-1 en de bezoekers uit het niets opnieuw in de wedstrijd.

De Sutter en Refaelov geven doodsteek

De euforie bij Lokeren was echter van korte duur. Op het uur sneden Tom De Sutter en Refaelov de bezoekers de keel helemaal over. Eerst profiteerde De Sutter van mistasten van Copa om de 3-1 tegen de touwen te koppen. Luttele minute later blies een kanonskogel van de Israëliër alles en iedereen omver, 4-1 en de boeken definitief gesloten. Voor de volledigheid: in de slofseconden zorgde Victor Vazquez nog voor de 5-1-cijfers.

Op die manier pakt Club niet alleen een driepunter, maar ook de leidersplaats. Al kunnen de Rouches - die zondag nog aantreden tegen RSC Anderlecht - dat al snel ongedaan maken. Olympia trekt er zich ondertussen geen moer van aan. De fans van Club stonden vanavond als nooit tevoren achter hun team. De sfeer op Olympia was onovertroffen. "Stand up for the Champion", weerklonk tijdens het laatste fluitsignaal.

Opstellingen

Club Brugge Club Brugge

  Speler G Beoordeel
Ryan Mathew 90' 5
Høgli Tom 90' 5
Simons Timmy 90' 0
Duarte Óscar 90' 5
Refaelov Lior ⚽ ⚽ 89' 5
De Sutter Tom 80' 5
Jørgensen Jesper A 90' 5
Lestienne Maxime A A 90' 5
Gudjohnsen Eidur A 75' 5
De Bock Laurens 90' 5
Engels Björn 90' 5
  Bank G Beoordeel
Vazquez Victor 15' 5
Castillo Nicolás 10' 5
Sobota Waldemar 1'  
Bolingoli Mbombo Boli -  
Wang Shangyuan -  
Dhoest Sven -  
Larsen Jim -  

Sporting Lokeren Sporting Lokeren

  Speler G Beoordeel
Copa Barry Boubacar 90' -
Maric Mijat 90' -
Scholz Alexander 90' -
Gkalitsios Giorgos 90' -
Odoi Denis 90' -
Overmeire Killian 90' -
Persoons Koen 90' -
Kaya Onur 70' -
Dutra Júnior Sérgio 79' -
Vanaken Hans 90' -
Patosi Ayanda A 70' -
  Bank G Beoordeel
Remacle Jordan 20' -
De Pauw Nill 20' -
Ansah Eugene 11' -
Corryn Alexander -  
Mertens Gregory -  
Verhulst Davino -  
Trompet Jore -  
Herbeleef Club Brugge - Sporting Lokeren

Vooraf