Datum: 04/04/2014 20:30
Competitie: Play-off 1
Speeldag: Speeldag 2
Stadion: Regenboogstadion
Verdiende overwinning brengt Essevee op vier punten van onmachtig Standard
Verdiende overwinning brengt Essevee op vier punten van onmachtig Standard
Foto: © Photonews

Zulte Waregem heeft ook in de play- offs zijn eerste match in eigen huis weten te winnen. Het blijft ongeslagen aan de Gaverbeek en stuurt Standard zonder punten naar Luik. In de stand komt Essevee op vier punten, Standard moet vrezen dat Club Brugge zondag leider wordt.

Aernout Van Lindt in Waregem

Zulte Waregem en Standard begonnen aan de wedstrijd in Waregem met een gapend gat van zeven punten tussen beiden. Francky Dury gaf vooraf aan te willen winnen om de titeldroom levendig te houden, Eiji Kawashima wilde de drie punten pakken en zo zeker leider blijven.

Positioneel wisten noch Dury noch Luzon te verrassen. Bij Essevee kregen Skúlason en Hazard een basisplaats, N’Diaye en Olinga moesten op de bank beginnen. Bij de Rouches de verwachte namen. Thorgan Hazard kreeg voor de wedstrijd zijn officiële en echte Gouden Schoen.

Kawashima houdt Standard recht voor koffie …

De thuisploeg begon het gretigst aan de wedstrijd en drukte Standard van meet af aan achteruit. Enkel Batshuayi kon een aantal keer dreigen voor de bezoekers, maar hij drukte evenveel keer zwak af.

Het was Kawashima die zijn ploeg in de eerste helft recht hield, met een aantal prima saves op poginge van Sylla en Bongonda, die ook een keer onbegrijpelijk naast schoot. Zo gingen we rusten met een brilscore. Hoofdrolspeler in de eerste helft: Joeri Van de Velde, die druk gesticuleerde bij elke fout – af en toe op het komische af -  en zowat elke speler een waarschuwing gaf. En voor Sylla had dat – na een aanslag op Ciman na drie minuutjes – rood moeten zijn.

… en flatert in de tweede helft

En net die Sylla trapte de thuisploeg meteen na de rust op een – overigens volledig verdiende – voorsprong. Hij kreeg wel heel veel tijd om aan te leggen van buiten de zestien, maar doelman Kawashima ging toch riant over de schuivende bal heen: 1-0.

En Zulte Waregem wou het daar niet bij laten, maar bleef moedig ten strijde trekken. De bezoekers waren onmachtig en brachten weinig tegen de overmacht van Essevee in. Een corner besliste de match: Kawashima kwam niet doortastend uit en Sven Kums bleef moederziel alleen staan om binnen te knikken.

In de stand schuift Zulte Waregem zo tot op vier punten van leider Standard, dat wel moet vrezen zondag – voor het eerst dit seizoen – zijn leiderspositie kwijt te raken. Dan moet Club Brugge wel winnen in het Astridpark. Het kampioenschap is nog niet beslist, zoveel is duidelijk.

Opstellingen

Zulte Waregem Zulte Waregem

  Speler G Beoordeel
Bossut Sammy 90' 7.5
De fauw Davy 90' 8
D'Haene Karel 90' 8
Colpaert Steve 82' 8
Verboom Bryan 90' 7
Kums Sven 90' 9
Skúlason Ólafur A 90' 7.5
Hazard Thorgan A 90' 6
Conté Ibrahima Sory 90' 8
Sylla Idrissa 90' 8
Bongonda Theo 69' 7.5
  Bank G Beoordeel
Caceres Raphaël 21' 5.5
Mendy Formose 8'  
Bruzzese Sébastien -  
Olinga Fabrice -  
N'Diaye Mamatou -  
Godeau Bruno -  
Naessens Jens -  

Standard Standard

  Speler G Beoordeel
Kawashima Eiji 90' 5
Stam Ronnie 45' 3
Ciman Laurent 90' 2
Arslanagic Dino 90' 3
Van Damme Jelle 90' 2
Carcela Mehdi 90' 1
Vainqueur William 90' 5
De Sart Julien 88' 5
Mpoku Paul José 69' 4.5
Ezekiel Imoh 90' 5
Batshuayi Michy 90' 5
  Bank G Beoordeel
Opare Daniel 45' 4
De Camargo Igor 21' 5
Buyens Yoni 2'  
Cisse Ibrahima -  
Hubert Guillaume -  
Bulot Frédéric -  
Kanu -  
Herbeleef Zulte Waregem - Standard

Vooraf