Datum: 13/04/2014 18:00
Competitie: Play-off 1
Speeldag: Speeldag 3
Stadion: Luminus Arena
Genk geraakt niet voorbij tienkoppig Standard
Sander De Graeve
Sander De Graeve
| 0 reacties
Genk geraakt niet voorbij tienkoppig Standard
Foto: © Photonews

De laatste wedstrijd van deze speeldag leverde een spectaculair kijkstuk op. Racing Genk en Standard hielden elkaar in een incidentrijke wedstrijd uiteindelijk in evenwicht. De titelstrijd is dankzij het gelijkspel opnieuw ongemeen spannend.

Sander De Graeve en Cédric De Volder in Genk

De partij tussen Genk en Standard stond niet alleen in het teken van de titelstrijd. De wedstrijd in de wedstrijd was die tussen Jelle Vossen en Michy Batshuayi. Na het uitvallen van Christian Benteke voor het WK probeerden beiden zich in de gratie van bondscoach Marc Wilmots, aanwezig in het stadion, te voetballen.

In een erg genietbaar begin lag het tempo zo'n twintig keer hoger dan wat we gisteren te zien kregen in het play-off 2 en 3 spektakel. Genk eiste de bal op, maar Standard joeg de blauwhemden fanatiek op.

In het partijtje 'bondscoach imponeren' kwam Jelle Vossen al snel op voorsprong. Na een prachtige actie tussen Buffel en Camus prikte hij de bal voorbij Kawashima tegen de touwen. De zesde in de stand kwam zo na acht minuten op voorsprong tegen de leider.

Na de goal verdween het ritme wat uit de match. Genk bleef baas, Standard loerde vooral op de snelle omschakeling. Een potige bedoening was het wel, daar in Genk. Van Damme ging al vroeg op de enkel van Vossen staan en Buyens schopte de jonge Gerkens bijna tot in Hasselt.

Even later kwam diezelfde Buyens te laat bij Vossen. Hij kon meteen douchen met een tweede geel karton. Jelle Vossen had het met die actie verkorven bij Van Damme, die verweet de spits duidelijk matennaaierij.

Een opgenaaid Standard ging daarna vol in de aanval en werd beloond voor zoveel strijdlust. Batshuayi loodste Bulot door de buitenspelval en de winger met het afschuwelijke kapsel maakte er 1-1 van, meteen ook de ruststand.

Na de koffie bleef Standard ondanks het ondertal gretig voor de dag komen. De bezoekers kwamen zowaar op voorsprong. Batshuayi werd perfect het straatje ingestuurd door Mpoku en mikte de bal tussen de benen van Köteles in doel.

De Rouches trokken zich daarna massaal terug om de voorsprong te verdedigen, maar de verdediging stond enkele minuten later al te slapen. Koulibaly won het kopduel van Jelle Van Damme en Ciman besloot de bal te laten voor Kawashima. Siebe Schrijvers zei dankjewel en kopte het leer in doel.

Daarna bleef het balbezit voor de thuisploeg, maar het was Standard dat nog het dichtst bij de winning goal kwam. Mujangi Bia verstuurde een raket uit zijn linker, maar zag Köteles met een machtige reflex de bal tegen de lat verwerken.

Het bleef uiteindelijk bij 2-2. Genk geraakte niet voorbij het tienkoppig Standard, maar gaf wel blijk van beterschap. Voor de neutrale supporter wordt het alvast steeds spannender in play-off 1. De voorsprong van de Rouches slonk dit weekend tot twee punten.

Opstellingen

KRC Genk KRC Genk

  Speler G Beoordeel
Köteles Laszlo 90' 6
Koulibaly Kalidou A 90' 5
Simaeys Jeroen 90' 6
Kara Mbodji Serigne Modou 90' 5
Tshimanga Derrick 90' 6
Gerkens Pieter 90' 8
Camus Fabien A 75' 6
Gorius Julien 90' 6
Buffel Thomas 64' 6
Vossen Jelle 90' 6
Schrijvers Siebe  84' 7
  Bank G Beoordeel
Cissé Sekou 26' 6
Mboyo Ilombé 15' 6
Ayub Timbe Masika 6'  
Walsh Sandy -  
Hamalainen Brian -  
Hyland Khaleem -  
Van Hout Kristof -  

Standard Standard

  Speler G Beoordeel
Kawashima Eiji 90' -
Opare Daniel 52' -
Ciman Laurent 90' -
Arslanagic Dino 90' -
Van Damme Jelle 90' -
Bulot Frédéric 70' -
Vainqueur William 90' -
Buyens Yoni     38' -
Mpoku Paul José A 90' -
Ezekiel Imoh 65' -
Batshuayi MichyA 90' -
  Bank G Beoordeel
Ben Haim Tal 38' -
Cisse Ibrahima 25' -
Mujangi Bia Geoffrey 20' -
Hubert Guillaume -  
Kanu -  
De Camargo Igor -  
De Sart Julien -  
Herbeleef KRC Genk - Standard

Vooraf