Datum: 03/05/2014 18:00
Competitie: Play-off 1
Speeldag: Speeldag 7
Stadion: Luminus Arena
Peter Maes viert contract met zege op Genkse bodem
Robby Morren
Robby Morren
| 0 reacties
Peter Maes viert contract met zege op Genkse bodem
Foto: © Photonews

Peter Maes heeft zijn nieuwe contract bij Lokeren in de verf gezet met een overwinning in de Cristal Arena. Lokeren trok aan het langste eind in een eindeseizoenswedstrijd tussen twee teams die niets meer te winnen hadden. Vanaken en Maric bezorgden Lokeren een 2-1 zege.

Robby Morren in Genk

Peter  Maes wijzigde zijn elftal op drie plaatsen. Verhulst mocht plaatsnemen onder de lat, Kaya en Remacle vervingen De Pauw en Dutra. Bij Genk liet Ferrera slechts één wijziging noteren:  Gerkens nam de plaats van Gorius in. Jammer dat de jonge Sandy Walsh geen bassistek kreeg.

Genk nam het eerste kwartier voor zijn rekening zonder doelman Verhulst daarbij echt onder vuur te nemen. Lokeren nam het initiatief gaandeweg over en de bezoekers zorgden wél voor gevaar. Kaya vuurde de eerste grote waarschuwing tegen de paal en kort na het halfuur toverde Hans Vanaken de 0-1 op het scorebord. De voorzet kwam van Kaya, Kara verdedigde te zwak. Vanaken, hij moet het Genkse bestuur toch doen watertanden.

Op slag van rust demonstreerde Thomas Buffel zijn goede vorm van de afgelopen weken. Hij zette de aanval op en rondde die ook af, de assist kwam van de voet van Mboyo. Genk dan toch met een goed gevoel richting kleedkamer dankzij de derde goal in evenveel wedstrijden van Buffel.

Onmiddellijk na de pauze blunderde Kara. Harbaoui ging met het leer aan de haal, dook alleen op voor Köteles, maar besloot naast.  Aan de overkant waren er twee prima kansen voor Jelle Vossen, maar hij blijft zoeken naar zijn beste vorm. Zijn kopbal werd gered door Verhulst en vanuit een schuine hoek knalde hij wild naast.

Het doelpunt viel wel aan de overkant, na een hoekschop. Scholz, in de belangstelling van Racing Genk, legde de bal terug en zijn maatje Maric scoorde. Lokeren opnieuw op voorsprong en de bezoekers bleven de Genkse defensie martelen. Mertens stuitte van dichtbij op Köteles.

In het slot was Genk nog heel dicht bij de gelijkmaker. Tshimanga behield het overzicht en bediende Mboyo die op zijn beurt tegen de onderkant van de lat trapte. Het bleef 2-1, de tweede zege in play-off 1 voor Lokeren. De Genkse tribunes waren bijna leeg nog voor Lardot het laatste fluitsignaal blies.

Opstellingen

KRC Genk KRC Genk

  Speler G Beoordeel
Köteles Laszlo 90' -
Anele Ngongca   90' -
Kara Mbodji Serigne Modou 90' -
Koulibaly Kalidou 90' -
Tshimanga Derrick 90' -
Buffel Thomas 90' -
Kumordzi Bernard Yao   90' -
Gerkens Pieter 69' -
Cissé Sekou 85' -
Mboyo Ilombé A 90' -
Vossen Jelle 90' -
  Bank G Beoordeel
Gorius Julien 21' -
Schrijvers Siebe 5'  
Simaeys Jeroen -  
Walsh Sandy -  
Hamalainen Brian -  
Hyland Khaleem -  
Van Hout Kristof -  

Sporting Lokeren Sporting Lokeren

  Speler G Beoordeel
Verhulst Davino 90' -
Odoi Denis 90' -
Maric Mijat 90' -
Mertens Gregory 90' -
Scholz Alexander A 90' -
Persoons Koen 90' -
Overmeire Killian 90' -
Vanaken Hans 90' -
Remacle Jordan 80' -
Harbaoui Hamdi 90' -
Kaya Onur A 90' -
  Bank G Beoordeel
De Pauw Nill 10' -
Dutra Júnior Sérgio -  
Copa Barry Boubacar -  
Corryn Alexander -  
Patosi Ayanda -  
Trompet Jore -  
Claeys Bert -  
Ansah Eugene -  
Herbeleef KRC Genk - Sporting Lokeren

Vooraf