Datum: 02/05/2014 20:30
Competitie: Play-off 1
Speeldag: Speeldag 7
Stadion: Stade Maurice Dufrasne (Sclessin)
Vier rode kaarten en drie penalty's: Standard opnieuw leider na veldslag in Luik
Sander De Graeve

In wat een aanfluiting voor het voetbal was op alle vlak, zette Standard Zulte Waregem opzij met 4- 1. Er vielen maar liefst vier rode kaarten in de veldslag om Luik. De bal ging ook drie keer op de stip.

Sander De Graeve in Luik

Voor deze belangrijke match hield Guy Luzon Imoh Ezekiel en Paul-José Mpoku op de bank. Mujangi Bia en Igor De Camargo kregen wel een plek bij de eerste elf. Zulte Waregem moest het zonder Ibrahima Conte stellen. Hij haakte af met een blessure aan de hamstrings.

De strijd zat er meteen in op Sclessin, beide ploegen trokken het voetje niet terug. Op goed voetbal moesten we wel even wachten. Standard begon met veel grinta en kwam al snel op voorsprong via een vreemd doelpunt van De Camargo.

De Braziliaanse Belg trapte de bal eerst tegen de paal, maar kon zijn eigen rebound binnenknallen. Die goal brak de wedstrijd open, maar iets later moest ref Delferriere de partij voor bekeken houden. De kale ref moest naar de kant met een blessure, Boucaut was zijn vervanger.

De Camargo zag er de lol wel van in en vroeg of het schoeisel van de voormalige vijfde man wel reglementair was. Veel tijd voor grapjes had Boucaut echter niet. Amper één minuut na zijn entree ging Carcela neer in de zestien.

Zwak Waregem

Strafschop luidde het verdict. Bia zette zich achter de bal en knalde het leer netjes voorbij Bossut in doel. En Zulte Waregem? De fusieclub maakte niets klaar en mocht van geluk spreken dat Sylla na natrappen nog op het veld stond. Een broodnodige bezinning in de kleedkamer tijdens de rust werd hun deel.

Dury had het begrepen en koos voor een aanvallender team in de tweede helft. Olinga kwam in de ploeg voor Verboom. Zulte Waregem nog met drie achterin. Veel beterschap was er niet meteen merkbaar.

Meer nog, het ging van kwaad naar erger bij het team van Dury. De Camargo glipte door de buitenspelval en werd afgestopt door Bossut. Rode kaart voor de doelman en de tweede penalty voor de Luikenaars.

Na een minuutje 'ik trap 'm' 'neen, ik trap' tussen Bia en Batshuayi mocht die laatste proberen om die gouden stier opnieuw onder zijn rugnummer te knallen. De aanvaller faalde niet en zette Standard tegen tien man op een veilige 3-0 voorsprong.

Boucaut verliest controle

Daarna ontspoorde de wedstrijd helemaal. Boucaut hield de potjes niet goed in de gaten en al snel kookten er enkele over. Na een zware fout van Hazard gingen Van Damme en Sylla –en nog wat anderen- met elkaar in de clinch. Twee rode kaarten waren het gevolg.

Drie rode kartons en drie terechte strafschoppen -Hazard schoot er vlak voor de veldslag nog eentje binnen- geen slecht gemiddelde voor een invaller. Boucaut stuurde even later ook nog een furieuze Dury naar de kleedkamer. Daarna ging de partij zo mogelijk nog meer over de rooie.

Niet alleen Boucaut, maar ook beide ploegen zijn schuldig aan het bloedbad. Kums vloog er nog af met een directe rode kaart. Wat vooral onbegrijpelijk was, was het feit dat Vainqueur de match mocht uitspelen.

Hij verdiende na een opzichtig opstootje ook een douche, maar Boucaut hield plots de kaarten op zak. Voor wie het nog mocht interesseren: Ezekiel trapte op aangeven van Bia de 4-1 eindstand op het bord.