Datum: 10/05/2014 20:00
Competitie: Play-off 1
Speeldag: Speeldag 8
Stadion: Regenboogstadion
Hazard en co. wervelen voorbij Lokeren
Sander De Graeve
Sander De Graeve
| 0 reacties
Hazard en co. wervelen voorbij Lokeren
Foto: © Photonews

Zulte Waregem heeft vanavond voetballes gegeven aan Lokeren. De 3-1 eindstand was gevleid voor de Waaslanders. Hazard, Bongonda, Sylla en Conté gaven een echte 'masterclass' aan de Gaverbeek en zetten druk op de top-drie.

Sander De Graeve in Waregem

Op deze winderige zaterdagavond waren alle ogen op Waregem gericht. Zulte Waregem – Lokeren was immers de enige wedstrijd in onze hoogste klasse. Bij Lokeren begon Dutra in de plaats van Remacle aan de partij. N'Diaye verving de geschorste Sven Kums.

Een studieronde, daar had de thuisploeg geen zin in vanavond. Zulte Waregem vloog er meteen in en overspeelde Lokeren vanaf minuut één. De aanvalsgolven rolden haast voortdurend over de verdediging van Lokeren. Telkens waren daarin dezelfde namen actief. Een wervelende Thorgan Hazard was met zijn drie musketiers, Bongonda, Sylla en Conte, een ware gesel voor de Waaslanders.

Drie minuten, twee goals

Rond het kwartier ging het erg snel. Hazard nam een bal van Sylla perfect aan en poeierde het leer met een mooie knal in de kruising. Drie minuten later was het alweer koekenbak. Conté ging Odoi erg makkelijk voorbij en knalde de bal door de benen van zowel Odoi als Scholz in het hoekje.

De honger van de fusieclub was daarmee nog steeds niet gestild, maar Essevee kwam een fantastische Davino Verhulst tegen. De doelman verijdelde meerdere open kansen. We gingen rusten met een milde 2-0 stand. Peter Maes was furieus, maar mocht tevreden zijn dat er op dat moment geen zwaardere score op het bord stond.

Na de koffie moest Verhulst opnieuw vol aan de bak, maar na een goed kwartier ging het tempo volledig uit de wedstrijd. Bij Lokeren, dat een complete off-day kende, werd Vanaken al bij de rust naar de kant gehaald. De Waaslanders kwamen over de hele wedstrijd maar één keer in de buurt van een doelpunt. Harbaoui knalde voorlangs. Dutra scoorde wél, maar deed dat met de hand en kreeg terecht geel.

Hazard geeft voetballes

Hazard was de grote ster bij Zulte Waregem en had, zonder die schitterende Verhulst, wel vijf goals aan de voet. Hij kreeg een staande ovatie enkele minuten voor tijd. Zijn vervanger? Mbaye Leye, opnieuw helemaal terug van weggeweest. Het Regenboogstadion vierde toen al duchtig feest.

Sylla maakte er in de extra tijd nog 3-0 van met een droge knal in de hoek. Zelfs Lokeren slaagde er nog in een goal te maken. Het eerste schot tussen de palen ging er op een erg vreemde manier in. De Pauw zag zo zijn naam op het scorebord verschijnen.

Druk naar boven

Zulte Waregem zet met de knappe zege druk op de top-drie. Twee gelijke spelen morgen en de fusieclub doet weer helemaal mee. Bij Lokeren tellen ze de dagen tot de vakantie intussen af. Donderdag komt Standard op bezoek, zondag trekt het naar Anderlecht.

Opstellingen

Zulte Waregem Zulte Waregem

  Speler G Beoordeel
Bossut Sammy 90' 6
De fauw Davy 90' 7
D'Haene Karel 90' 7
Colpaert Steve 90' 6
Verboom Bryan 90' 7
Skúlason Ólafur 90' 7
N'Diaye Mamatou   90' 8
Hazard Thorgan 84' 9
Conté Ibrahima SoryA   90' 8
Sylla IdrissaA 90' 7
Bongonda Theo 87' 8
  Bank G Beoordeel
Leye Mbaye 6'  
Olinga Fabrice 3'  
Caceres Raphaël -  
Duplus Frédéric -  
Godeau Bruno -  
Naessens Jens -  
Bruzzese Sébastien -  

Sporting Lokeren Sporting Lokeren

  Speler G Beoordeel
Verhulst Davino 90' 10
Odoi Denis 90' 6
Maric Mijat 90' 7
Scholz Alexander 90' 6
Gkalitsios Giorgos 90' 8
Overmeire Killian 90' 6
Persoons Koen 90' 6
Vanaken Hans 45' 5
Dutra Júnior Sérgio   68' 5
Harbaoui Hamdi   90' 6
Kaya Onur 60' 6
  Bank G Beoordeel
De Pauw Nill 45' 7
Remacle Jordan 30' 6
Ansah Eugene A 22' 6
Trompet Jore -  
Copa Barry Boubacar -  
Corryn Alexander -  
Mingiedi Mpembele Cedric -  
Herbeleef Zulte Waregem - Sporting Lokeren

Vooraf