lokSporting Lokeren
staStandard
0-2
0-3
63' Paul José Mpoku (pen)
Daniel Opare 90+1'
1-3
Datum: 15/05/2014 20:30
Competitie: Play-off 1
Speeldag: Speeldag 9
Stadion: Daknam
Rouches nog steeds kanshebber na routineklus op Daknam
Sander De Graeve
Sander De Graeve
| 0 reacties
Rouches nog steeds kanshebber na routineklus op Daknam
Foto: © Photonews

Standard deed vanavond wat het moest op bezoek bij een mak Sporting Lokeren. Voor de Waaslanders duurt het seizoen iets te lang, lijkt het. De Rouches wonnen met 1-3 en worden zo de enige uitdager voor RSC Anderlecht.

Sander De Graeve en Tamara Vereecken in Lokeren

De vlam zat meteen in de pijp op Daknam. Wat het Luikse supportersvak betreft mag u dat letterlijk nemen. De Camargo trok zich niets aan van de rookpluim en verraste vriend en vijand met de snelle 0-1. Galitsios lag met een barslechte controle aan de basis, de Belgische Braziliaan nam het cadeau nog binnen de eerste minuut met plezier aan.

De Griek ging enkele minuten later opnieuw in de fout. Een terugspeelbal van Galitsios bracht Verhulst danig in de problemen. Mpoku kon niet profiteren. De partij ging snel op en neer met licht voordeel voor de bezoekers. Lokeren kwam er wel dichtbij nadat een knal van Overmeire door Kawashima in de voeten van Dutra gebokst werd, maar de Braziliaan kraakte zijn schot.

Goal of geen goal?

Even later lukte diezelfde Dutra wel een knappe knal, maar Kawashima zweefde de bal uit zijn doelvlak. Standard bleef baas en kwam op een vreemde manier op een dubbele voorsprong. Ezekiel kreeg de bal in de kluts en verraste de defensie van Lokeren met een hakbal. Het werd een randgeval waarvoor ze in Engeland doellijntechnologie invoerden. De zesde ref, Colemonts, keurde de goal terecht goed.

De thuisploeg was daarna aangeslagen en kon niet echt meer een vuist maken voor de rust. Mpoku pakte namens de bezoekers nog uit met een ferme knal, maar Verhulst hield de bal er nog uit. Ezekiel tikte nog binnen, maar werd onterecht afgevlagd voor buitenspel. Zo werd de koffie geserveerd bij een 0-2 stand.

De kwieke Ezekiel bleef ook na de rust voor problemen zorgen voor de Lokerse defensie. De Nigeriaan vond zijn goede vorm terug bij afwezigheid van Batshuayi. Met een vinnige actie zat hij aan de basis van de 0-3. Ezekiel sneed het strafschopgebied in en Galitisios kon hem, naar het beeld van zijn match, enkel foutief afstoppen.

Standard behoudt waterkans op titel

Mpoku zette zich achter de bal en twijfelde niet. Standard zat op rozen. De Rouches behouden zo mathematisch uitzicht op de titel. Een uitschuiver van Anderlecht in eigen huis tegen Lokeren en winst van Standard tegen Racing Genk maakt de Rouches kampioen. Een waterkansje gezien de huidige vorm van Lokeren. Het seizoen duurde drie weken te lang voor de Oost-Vlamingen die aan het eind via Harbaoui wel nog op 1-3 kwamen.

Opstellingen

Sporting Lokeren Sporting Lokeren

  Speler G Beoordeel
Verhulst Davino 90' -
Gkalitsios Giorgos   67' -
Mertens Gregory   90' -
Scholz Alexander 90' -
Odoi Denis 90' -
Persoons Koen 78' -
Overmeire Killian   90' -
Vanaken Hans   90' -
Dutra Júnior Sérgio 61' -
Harbaoui Hamdi 90' -
De Pauw Nill   90' -
  Bank G Beoordeel
Patosi Ayanda 29' -
Corryn Alexander 23' -
Ansah Eugene 12' -
Lazic Jugoslav -  
Maric Mijat -  
Trompet Jore -  

Standard Standard

  Speler G Beoordeel
Kawashima Eiji 90' -
Opare Daniel 90' -
Ciman Laurent 90' -
Kanu 90' -
Van Damme Jelle 90' -
Carcela Mehdi 67' -
Buyens Yoni   90' -
De Sart Julien 90' -
Mpoku Paul José 90' -
De Camargo Igor 87' -
Ezekiel Imoh 90' -
  Bank G Beoordeel
Bulot Frédéric 23' -
Mbombo Lokwa Yanis 3'  
Ben Haim Tal -  
Stam Ronnie -  
Marquet François -  
Hubert Guillaume -  
Arslanagic Dino -  
Batshuayi Michy -  
Herbeleef Sporting Lokeren - Standard

Vooraf