Datum: 24/05/2015 14:30
Competitie: Play-off 1
Speeldag: Speeldag 10
Stadion: Lotto Park
Reserven landskampioen doen Anderlecht zweten, Europa League is het lot
Reserven landskampioen doen Anderlecht zweten, Europa League is het lot
Foto: © Photonews

Voor de wedstrijd kregen de kampioenen van Gent een schitterende ontvangst van het Anderlecht-publiek. Tijdens de match gingen de meeste 'echte' kampioenen in de tribune zitten en was het aan de 'schaduwjongens'. En tegen die mannen ontsnapte de thuisploeg toch aan een blamage.

Johan Walckiers, Robby Morren en Diederik Geypen in Anderlecht

Gent kwam een oefengalop afwerken in het Astridpark. Zeven spelers kregen hun eerste minuten van play-off 1 op hun teller, de vier anderen waren bankzitters die slechts sporadisch hun kans kregen. Opmerkelijk daarbij: David Pollet kreeg nog steeds slechts een plaatsje op de bank toegewezen.

Twee spitsen

Besnik Hasi kwam dan ook maar met een paar veranderingen aandraven. Dendoncker terug in de ploeg, Acheampong linksachter en Najar rechtsachter. Vooraan kreeg Aaron Leya Iseka zijn eerste basisplaats in de competitie, naast Mitrovic. Nogal wat veranderingen, maar zelfs het tweede garnituur van de Buffalo's dreef op het kampioenenwolkje.

Na drie minuten had Poletanovic al een keiharde pass tot bij Pedersen gekregen en de Deen wist daar wel raad mee: 0-1. Redelijk confronterend voor de uittredende landskampioen, dat prompt zijn storm naar voor inzette. Mitrovic kreeg een paar goeie voorzetten, maar zijn kopslagen misten richting. 

Frommelgoal Deschacht

Dan maar mister Anderlecht, Oli Deschacht. Net verkozen tot 'Speler van het Jaar' bij de Brusselaars zette hij die prijs wat meer kracht bij. Wel met een frommelgoal 'avant la lettre'. Maar ja, daar gaan we op de laatste speeldag ook niet meer op beginnen letten. 

Geen overweldigende druk van paars-wit en Kenny Saief kwam dichtbij de 1-2, maar zag zijn schot op de paal sterven. Leya Iseka snoepte de bal af van een te ver uitgekomen Vandenbussche, maar kadreerde daarna zijn schot niet. Anderlecht-reserven Gent: 1-1 bij de rust. Pijnlijk!

Ook de reserves hebben gevierd

Van een elftal met vier A-internationals, de Gouden Schoen, de topschutter en de 'Jongere van het Jaar' mag toch wat meer verwacht worden. En dus even volle bak vooruit. Wat ook opleverde. De kopbal van Praet werd nog gered door Vandenbussche, maar in de rebound had hij geen verhaal op die van Mitrovic. 

Die tweede helft was helemaal voor Anderlecht, tegen een niet-uitgerust Gent. Leya Iseka en Mitrovic lieten wenkende kansen liggen en dus bleef de 2-1 staan. Anderlecht eindigt derde en moet naar de Europa League. Maar goed, tweede of derde, daar malen ze weinig om als ze geen kampioen zijn.

Opstellingen

Anderlecht Anderlecht

  Speler G Beoordeel
Proto Silvio 90' 6
Mbemba Mangulu Chancel 90' 6
Deschacht Olivier  90' 7
Dendoncker Leander 90' 6
Acheampong Frank Opoku 90' 5
Najar Rodriguez Andy Aryel 90' 5
Defour Steven 90' 6
Tielemans Youri 71' 5
Praet Dennis 90' 5
Leya Iseka Aaron 90' 7
Mitrovic Aleksandar 79' 7
  Bank G Beoordeel
Kawaya Andy 19' 6
Cyriac Gohi Bi 11' 5
Heylen Michaël -  
Roef Davy -  
Colin Maxime -  
N'Sakala Fabrice -  
Nuytinck Bram -  

KAA Gent KAA Gent

  Speler G Beoordeel
Vandenbussche Brian 90' 7
Puljic Ante 90' 5
Vitas Uros 90' 5
Zolotić Nermin 90' 5
Foket Thomas 90' 6
Poletanović Marko A 90' 5
Van der Bruggen Hannes 69' 5
Saief Kenny 90' 6
Hajradinović Haris   90' 5
Soumahoro Yaya 75' 5
Pedersen Nicklas 59' 7
  Bank G Beoordeel
Pollet David 31' 5
Dejaegere Brecht 21' 5
Raman Benito 15' 5
Gershon Rami -  
Sels Matz -  
Neto Renato -  
Herbeleef Anderlecht - KAA Gent

Vooraf