Datum: 26/04/2015 18:00
Competitie: Play-off 1
Speeldag: Speeldag 4
Stadion: Ghelamco Arena (Arteveldestadion)
Duarte en co. verpesten Gents feestje
Sander De Graeve
Sander De Graeve
| 0 reacties
Duarte en co. verpesten Gents feestje
Foto: © Photonews

Club Brugge heeft vanmiddag een -vooral mentaal- belangrijk punt weggekaapt uit de Gentse Ghelamco Arena. Gent wervelde voor de rust, maar liet na de koffie alles varen.

Sander De Graeve en Cédric De Volder in Gent

  • Wervelend Gent voor de rust
  • Stevig Club Brugge na de koffie
  • Serieuze tik voor de manschappen van Vanhaezebrouck

De Ghelamco Arena was duidelijk klaar voor de grote dag. Vlaggen op het veld, ballonnetjes, vuurwerk, zelfs een zanger om het publiek wat warm te maken. Alsof dat in de beginminuten nodig was. De troepen van Vanhaezebrouck lieten zich inspireren en begonnen aan een verschroeiend tempo.

Binnen de vijf minuten konden we al grote kans noteren voor Marko Poletanovic en Nicklas Pedersen, maar Ryan en Gato Silva stonden in de weg. Gent duwde door, Club Brugge leek even niet te weten waar het noorden nu weer lag.

Masterclass Milicevic

Uiteindelijk werd het wachten tot minuut dertien voor een eerste streepje genialiteit van Danijel Milicevic. De fijnbesnaarde Zwitser nam een sterke kopbal van Depoitre perfect aan en schoof het leer binnenkantje rechts in de hoek. Heerlijk doelpunt van de aanvallende middenvelder.

Club leek even van slag, maar sloeg er dan toch in om het evenwicht te herstellen. Matz Sels had een ultieme redding, met het hoofd, nodig om Duarte van de gelijkmaker te houden. We zagen zelfs lichte paniek in de Gentse defensie.

Daarna verdween het vuur uit de wedstrijd, maar het was alweer Milicevic die de Arena wakker schudde. Een knoert van een dekkingsfout van De Bock, een magistrale pas van Pedersen en een beheerste afwerking met links later stond de 2-0 op het bord.

Verslapping na de rust

Vlak voor de rust, ideaal moment om te scoren leert het verzamelde werk der voetbalpsychologie ons. Gent speelde indrukwekkend en ging dik verdiend rusten met de dubbele voorsprong. Na de koffie bleven we wat op onze honger zitten.

Zo goed de eerste helft van Gent was, zo mak was de tweede. Het lag vooral aan Club Brugge, in positieve zin dan. De ruimtes werden iets beter dichtgelopen en blauw-zwart kreeg eindelijk vat op het spel. Men had De Bock ook –vergeef ons de gezonde zin voor overdrijving- een boekje ‘Verdedigen voor Dummies’ laten lezen.

Club kreeg steeds meer geloof in eigen kunnen en bij Gent liep men een beetje achteruit. Goed een kwartier voor tijd was het prijs voor Club. Vormer schilderde een hoekschop, bij afwezigheid van Vazquez en de reeds gewisselde Refaelov, perfect op het hoofd van Duarte en de Costa Ricaan knikte perfect binnen.

Doodsteek door Claudemir

Bij Gent groeide de nervositeit, Club rook bloed. De inbreng van Tabekou bracht te weinig bij en vlak voor tijd kreeg Gent het deksel op de neus. Izquierdo met zijn eerste goeie baltoets van de week naar Claudemir en die kopte onder Sels binnen.

In de Arteveldestad zullen ze zich nog even afvragen hoe ze deze match na zo’n eerste helft uit handen konden geven. Club Brugge herrees en heeft nu samen met Anderlecht het mentale voordeel in de titelstrijd.

Opstellingen

KAA Gent KAA Gent

  Speler G Beoordeel
Sels Matz 90' -
Rafinha Rafael Scapini 90' -
Gershon Rami 90' -
Nielsen Lasse 90' -
Asare Nana   90' -
Milicevic Danijel ⚽ ⚽ 90' -
Kums Sven 90' -
Poletanović Marko 71' -
Dejaegere Brecht 74' -
Pedersen Nicklas A 66' -
Depoitre Laurent A   90' -
  Bank G Beoordeel
Simon Moses Daddy-Ajala 24' -
Neto Renato 19' -
Tabekou Serge 16' -
Vandenbussche Brian -  
Soumahoro Yaya -  
Foket Thomas -  
Raman Benito -  
Vitas Uros -  
Van der Bruggen Hannes -  

Club Brugge Club Brugge

  Speler G Beoordeel
Ryan Mathew 90' 7
Silva Gajardo Francisco Andrés 90' 9
Mechele Brandon 90' 7
Duarte Óscar 90' 7
De Bock Laurens 90' 6
Simons Timmy 90' 7
Claudemir Domingues de Souza 90' 7
Vormer Ruud A   90' 7
Storm Nikola 64' 4
Oularé Obbi 69' 7
Refaelov Lior 47' 5
  Bank G Beoordeel
Izquierdo Mena José Heriberto A 43' 6
Coopman Sander 26' 6
De Sutter Tom 21' 8
Kujovic Vladan -  
De fauw Davy -  
Denswil Stefano -  
Dierckx Tuur -  
Herbeleef KAA Gent - Club Brugge

Vooraf