Datum: 10/05/2015 14:30
Competitie: Play-off 1
Speeldag: Speeldag 7
Stadion: Lotto Park
Anderlecht heeft het weer in eigen handen na zege tegen Club
Anderlecht heeft het weer in eigen handen na zege tegen Club
Foto: © Photonews

Vijfde keer, goeie keer voor Anderlecht. Na een schitterende beginfase met een goal van Najar in de eerste minuut, nam Brugge het initiatief over. Mitrovic, geen te beste match, maar toch scorend, trok de Brusselaars over de streep. De goal van Refaelov zorgde wel nog voor spanning.

Johan Walckiers en Cédric De Volder in Anderlecht

Jan Mulder, Paul Van Himst en Robby Rensenbrink, samen goed voor 14 titels en een stuk of 12 bekers, ook Europees, keken met de glimlach toe hoe 'hun' Anderlecht de match van het jaar aanpakte. Eén minuut later werd die glimlach nog wat breder toen Defour met de perfecte pass Najar wegstuurde en de Hondurees de 1-0 op het bord prikte.

Twee minuten later had het al 2-0 kunnen staan als Deschacht zijn kopbal wat beter gericht had. Maar dat 'moneytime' een begrip is dat ze in Anderlecht maar al te goed kennen, is een understatement. 

Mitrovic na halfuur steendood

Geen ploeg in België die onder enorme druk zo sterk kan presteren. Vazquez kreeg geen meter ruimte, de herstelde Meunier werd door de naar de flank opgeschoven Praet opgejaagd als Bambi in het jachtseizoen.

Acheampong op de linksachter en Dendoncker als co-regelaar op het middenveld, alles klopte aanvankelijk bij de Brusselaars. Enkel Tielemans viel in die openingsfase wat uit de toon als 'nummer 10'. En Mitrovic, die er na een halfuur al helemaal door zat. 

Club probeerde de beproefde methode: zoveel mogelijk variatie in de stilstaande fases en zo Anderlecht proberen te verrassen. Vier, maar geen vijf keer moeten die gedacht hebben. En daarbij konden ze nog rekenen op enkele klasseflitsen van Davy Roef, de jongeman waarvan we vermoeden dat hij volgend seizoen Proto het vuur aan de schenen gaat leggen.

The Roef is on fire

Want twee afgeweken ballen redde hij met grandioze kattesprongen, een uitbraak van Izquierdo stierf tussen zijn benen. Club begon met powerplay de overhand te halen, maar moest toch met een achterstand de kleedkamer in. Maar de drie coryfeeën glimlachten al wat minder.

Mulder, Resenbrink en Mulder, allemaal aanvallers, maar het verhaal van de partij werd een doelman. Davy Roef, twee maanden geblesseerd, enkel in de ploeg door de schorsing van Proto, werd de held van Brussel. Met nog een cruciale save op een inzet van Izquierdo begin tweede helft.

En jawel, de man die amper nog in de zestien geraakte, deed het weer. Bij een hoekschop - gepakt met eigen wapens noemen ze zoiets - kopte hij onhoudbaar voorbij Ryan. Assist nummer twee voor Defour ook. De aanvallers zullen er eens bij geglimlacht hebben.

Want Club was beter die tweede helft. Met veel druk op de bal en kansen, maar daar weer was daar Roef op een schot van Mechele. Op de dribbel van Refaelov, die ineens voor hem opdook, was hij dan weer machteloos: 2-1 op de 65ste minuut. De onrust kroop weer in de Anderlechtse rangen, want metronoom Defour moest geblesseerd naar de kant.

Vooraan kon Mitrovic geen bal meer bijhouden, maar in de slotfase kwam de bal voor de voeten van Dennis Praet gerold. De man die zijn Gouden Schoen voor de wedstrijd kreeg, scoorde de 3-1 en besliste daarmee de match. Anderlecht heeft zichzelf weer gebombardeerd tot titelkandidaat nummer 1.

Opstellingen

Anderlecht Anderlecht

  Speler G Beoordeel
Roef Davy 90' 10
Vanden Borre Anthony 84' 6
Mbemba Mangulu Chancel 90' 8
Deschacht Olivier 90' 4
Acheampong Frank Opoku 90' 7
Dendoncker Leander 90' 7
Defour Steven A A 72' 7
Tielemans Youri   90' 4
Najar Rodriguez Andy Aryel 90' 8
Mitrovic Aleksandar  90' 7
Praet Dennis 90' 7
  Bank G Beoordeel
Heylen Michaël 18' -
Colin Maxime 6'  
Kawaya Andy -  
Leya Iseka Aaron -  
Cyriac Gohi Bi -  
Nuytinck Bram -  
Kudimbana Nicaise -  

Club Brugge Club Brugge

  Speler G Beoordeel
Ryan Mathew 90' -
Meunier Thomas 88' -
Mechele Brandon 90' -
Duarte Óscar 90' -
De Bock Laurens 90' -
Simons Timmy 90' -
Vormer Ruud 90' -
Vazquez Victor A 90' -
Refaelov Lior  90' -
De Sutter Tom   45' -
Izquierdo Mena José Heriberto 76' -
  Bank G Beoordeel
Oularé Obbi   45' -
Coopman Sander 14' -
Storm Nikola 2'  
Kujovic Vladan -  
Claudemir Domingues de Souza -  
Silva Gajardo Francisco Andrés -  
Denswil Stefano -  
Herbeleef Anderlecht - Club Brugge

Vooraf