staStandard
kvkKV Kortrijk
Datum: 10/05/2015 18:00
Competitie: Play-off 1
Speeldag: Speeldag 7
Stadion: Stade Maurice Dufrasne (Sclessin)
Briljant Luiks middenveld geeft zwak Kortrijk uppercut
Briljant Luiks middenveld geeft zwak Kortrijk uppercut
Foto: © photonews

Standard doet nog helemaal mee om Europees voetbal na een sterke prestatie tegen een zwak Kortrijk. Bia en Trebel waren de 'masters of ceremony' in een erg zware overwinning: 4-0.

Aernout Van Lindt en Jordan Horwood in Luik

Charleroi sprokkelde vrijdag een nuttig puntje in Gent in de strijd om plek 4, maar wie vandaag de clash tussen Standard en Kortrijk won, zou sowieso een erg goede zaak doen met het oog op Europees voetbal. 

Dat deed José Riga met quasi hetzelfde elftal als vorige week, enkel de geschorste Teixeira werd vervangen door Arslanagic. Ook bij de bezoekers een noodgedwongen wissel: door de schorsing van Chanot mocht Mulemo opnieuw opdraven tegen zijn ex-club. De Smet kreeg ietwat verrassend de voorkeur op Van Eenoo.

Standard op rozen door vroege penalty

Wat we moeten onthouden van de eerste helft? Een hartje tegen kanker voor de aftrap in de middencirkel, een door Thuram gekeerde omhaal van Santini en een penaltydoelpunt van Bia, na een fout van Poulain op Ezekiel.

De confetti van het titelfeest van de vrouwen van Standard vrijdag was opgekuist, maar ook het champagnevoetbal zat terug veilig achter slot en grendel op Sclessin: twee steriele ploegen maakten weinig van onze zondagavond.

Henkinet, wat doe je nu?

En ook de tweede helft had aanvankelijk weinig om het lijf: de thuisploeg domineerde rustig en liet Kortrijk wat komen, maar Thuram werd nooit echt bedreigd - en anders liep Trebel wel in de weg.

Aan de overkant besloot Henkinet dan weer een serieus handje te helpen tegen zijn ex-ploeg. Nooit kreeg hij een echte kans bij de Rouches, criticasters zouden de match van vandaag aanwenden om te zeggen waarom. 

Als door boter ...

Bij de 2-0 - een ogenschijnlijk ongevaarlijke vrije trap van Trebel naar de eerste paal - verkeek hij zich helemaal op de bal, vijf minuten later kwam hij na een zwakke terugspeelbal niet fluks genoeg uit om te beletten dat De Camargo het leer pardoes op het lichaam kreeg en zo de cijfers nog wat kon aandikken. 

Kortrijk raakte nauwelijks aan de kooi van Thuram en ging door een extra doelpunt van Bia uiteindelijk nog troosteloos de boot in. Het doet dan ook een slechte zaak in de strijd om Europees voetbal en is quasi verplicht om volgende week te winnen in Charleroi, Standard blijft op koers.

Opstellingen

Standard Standard

  Speler G Beoordeel
Thuram-Ulien Yohann 90' -
Milec Martin   90' -
Scholz Alexander 90' -
Arslanagic Dino 90' -
Van Damme Jelle 78' -
Mujangi Bia Geoffrey ⚽ ⚽ 81' -
Trebel AdrienA 90' -
Enoh Eyong 86' -
Carcela Mehdi 90' -
Ezekiel Imoh 90' -
De Camargo Igor 90' -
  Bank G Beoordeel
Andrade Darwin 12' -
Legear Jonathan 9'  
De Sart Julien 4'  
Ono Yuji -  
Faty Ricardo -  
Kawashima Eiji -  
Dussaut Damien -  

KV Kortrijk KV Kortrijk

  Speler G Beoordeel
Henkinet Laurent 90' -
Van Loo Anthony   90' -
Poulain Benoit 90' -
Tomasevic Zarko 63' -
Mulemo Landry 90' -
De Mets Gertjan   65' -
Pavlovic Nebojsa   90' -
Capon Brecht 40' -
Chevalier Teddy 90' -
De Smet Stijn 90' -
Santini Ivan 90' -
  Bank G Beoordeel
Marusic Adam 50' -
Van Eenoo Lukas 27' -
Klaasen Robert 25' -
Claeys Arno -  
Ulens Baptiste -  
Keet Darren -  
Pillot Rémy -  
Herbeleef Standard - KV Kortrijk

Vooraf