Datum: 10/05/2018 14:30
Competitie: Play-off 1
Speeldag: Speeldag 8
Stadion: Lotto Park
Anderlecht heel koud gepakt door Edmilson en Carcela: efficiënt Standard helemaal in de titelrace
Johan Walckiers
Johan Walckiers vanuit Anderlecht
| 0 reacties

Anderlecht-Standard eindigde op 1-3

Anderlecht heel koud gepakt door Edmilson en Carcela: efficiënt Standard helemaal in de titelrace
Foto: © photonews

Standard zit weer helemaal in de titelrace. Na een 1ste helft waarin Anderlecht eigenlijk altijd minstens twee keer had moeten scoren, deed Standard dat begin tweede helft wel. Onder impuls van een opnieuw sterke Junior Edmilson uiteraard. Anderlecht werd twee keer gepakt bij... een corner voor hen.

Vanhaezebrouck speelde alles of niks. Iedereen had verwacht dat Morioka plaats zou moeten ruimen voor Markovic, maar verrassend genoeg zette Hein Pieter Gerkens op de bank. Iets meer technisch vermogen vooraan, iets minder werkkracht. 

Bij Standard trouwens ook een verrassing: de jonge Lindon Selahi - in de jeugd nog actief bij Anderlecht - maakte net in het Astridpark zijn debuut voor de Rouches, op het middenveld naast Cimirot.

Efficiëntie: nihil

Anderlecht domineerde de eerste helft volledig en had eigenlijk altijd op voorsprong moeten staan. Verdedigend hadden Sa-Najar Carcela in de tang en aan de andere kant deden Deschacht en Saief hetzelfde met Edmilson. Kums en Trebel wonnen de strijd om het middenveld en vooraan combineerden Markovic en Morioka vrij goed. 

De Serviër schudde trouwens een schitterende dribbel door de benen van Luyindama uit zijn voeten, maar alleen voor Ochoa schoot hij veel te wild over. Ook Saief, Morioka en Teodorczyk volgden zijn voorbeeld. Veel te zwak afgewerkt allemaal. 

Die efficiëntie waar Vanhaezebrouck al een heel seizoen op hamert... Vier grote kansen, dan mag je er uiteraard wel eentje tegen de netten leggen. De scheidsrechter gaf ook een duidelijke penalty op Morioka niet. Selahi beukte hem gewoon onderuit. De VAR moest wel uitrukken voor een fout van Fai op Kums, maar bij die fase werd er blijkbaar niets gezegd.

De ren van het jaar

Standard maakte die fout niet. Op twee minuten tijd maakten ze het af in het Astridpark. Na een hoekschop voor Anderlecht belandde de bal in de voeten van Edmilson. De weg naar doel was nog zo'n 80 meter, maar hij liep er Gerkens en Najar gewoon af om cool onder Sels af te werken...

Drie  minuten later tikte Emond een voorzet van diezelfde Edmilson binnen. Het verschil qua efficiëntie... gaat het verschil in de titelstrijd worden. Vijf zuivere kansen niet afwerken, dat betaal je cash! En ja, Edmilson, wat een fenomeen is dat geworden in deze play-offs? Nog meer dan Carcela draagt hij deze ploeg, die volledig op zijn flankaanvallers is afgestemd.

Dan weet je het wel

De voor de geblesseerde Saief ingevallen Gerkens milderde met een halfuur te gaan tot 1-2. Gerkens kon zelfs de 2-2 scoren, maar liet die onbegrijpelijk liggen. En net op dat moment maakte Standard het helemaal af. 

Eigenlijk was het dezelfde fase als bij de 0-1: hoekschop Anderlecht, Najar deze keer in de fout en Carcela mocht op weg naar doel. Edmilson liep mee en de twee uitblinkers tikten het simpel uit: 1-3. Met nog tien minuten te gaan, was de match gespeeld. Standard likt zich nu al de lippen voor de komst van Club Brugge naar Sclessin.

Opstellingen

Anderlecht Anderlecht

  Speler G Beoordeel
Marković Lazar 76' 7
Sels Matz 90' 5
Sá Josué 90' 6
Dendoncker Leander 90' 7
Deschacht Olivier 90' 6
Najar Rodriguez Andy Aryel 83' 7
Kums Sven   90' 7
Trebel Adrien   90' 6
Saief Kenny 46' 5
Morioka Ryota 90' 7
Teodorczyk Łukasz  90' 5
  Bank G Beoordeel
Gerkens Pieter A 44' 5
Bruno Massimo 14' 6
Saelemaekers Alexis 7'  
Sambi Lokonga Albert -  
Spajic Uros -  
de Jong Boy -  
Ganvoula Silvere -  

Standard Standard

  Speler G Beoordeel
Ochoa Memo 90' -
Cavanda Luis Pedro 90' -
Luyindama Christian 90' -
Laifis Konstantinos 90' -
Fai Collins   90' -
Selahi Lindon   46' -
Cimirot Gojko   90' -
Mpoku Paul José 77' -
Carcela Mehdi A A 90' -
Edmilson ⚽ ⚽ A 90' -
Emond Renaud 90' -
  Bank G Beoordeel
Carlinhos Carlos 44' -
Koutroumbis Giorgos   13' -
Cop Duje -  
Koutroubis Georgios -  
Pocognoli Sébastien -  
Gillet Jean-François -  
Djenepo Moussa -  
Luchkevych Valeriy -  
Herbeleef Anderlecht - Standard

Vooraf