AA Gent is kampioen!
Sander De Graeve
Sander De Graeve
| 0 reacties
AA Gent is kampioen!
Foto: © photonews

AA Gent heeft het klaargespeeld. De ploeg uit de Arteveldestad is voor het eerst in de geschiedenis kampioen! Standard werd in een nerveuze partij met enorm veel sfeer met 2-0 opzij gezet.

Sander De Graeve en Aernout Van Lindt in Gent

  • Kums toont de weg, Neto maakt het af
  • Gent voor het eerst kampioen
  • Het wordt een feestje in Gent

In Gent stonden de zenuwen uiteraard strak gespannen voor de mogelijke titelmatch tegen Standard. Je kon de elektriciteit, oftewel het zweet, haast proeven. Depoitre vierde dan wel zijn trofee voor speler van het jaar, maar hij begon op de bank. Vanhaezebrouck gaf de elf van in Brugge het vertrouwen.

Ook Rafinha en geen Foket op de rechtsachter dus. Bij Standard kregen we wel een verrassing. Jelle Van Damme, volgens de geruchten op weg naar Gent, was licht geblesseerd. Volgens ons een acuut geval van transferitis. Daardoor mocht Alexis De Sart, de broer van, voor het eerst op de bank plaatsnemen.

Nerveus begin

De partij begon nerveus, zeker wat de thuisploeg betreft. De Buffalo’s moesten blijkbaar even wennen aan die uitzinnige fans. Heel wat ballen gingen verloren. En Standard? Dat kwam zich duidelijk niet naar de slachtbank leiden. Mujangi Bia vertikte het zelfs om de bal terug te geven na een blessure van Standard.

Na een dik kwartier mochten de Gent-fans voor het eerst de Ghelamco Arena doen ontploffen. Kums verlengde een trap van Gershon op hoekschop feilloos in doel. Gent virtueel kampioen bij die stand. In Charleroi was Club immers sterk bezig.

Naarmate de rust naderde werd het zo mogelijk nog nerveuzer bij de Gent-spelers. Standard kwam sterk opzetten en kreeg enkele degelijke kansen. De Camargo werkte té onbesuisd af en Trebel heeft ook al betere vrijschoppen getrapt in zijn carrière.

Na de rust leken de troepen van Vanhaezebrouck al wat meer gefocust. Simon kreeg dé mogelijkheid om Raman een goal aan te bieden, maar hij besloot op Thuram. Even later was het dan toch prijs. Simon ging neer in de zestien en Neto mocht één van de belangrijkste elfmeters uit zijn carrière nemen.

De Braziliaan bleef ijzig kalm en deponeerde de bal in de linkerbenedenhoek. De Gent-fans gooiden nu echt alle remmen los en gingen aan het vieren. Kampioenen! Kampioenen! Het schalde door het stadion voor de allereerste keer.

Hein Vanhaezebrouck en zijn jongens hielden de 2-0 voorsprong vast en klaarden het huzarenstukje dat niemand voor dit seizoen verwacht had. Gent gaat ongetwijfeld een wilde feestnacht tegemoet.

Meer nieuws

Meer nieuws