andAnderlecht
gnkKRC Genk
1-0
Datum: 03/04/2016 18:00
Competitie: Play-off 1
Speeldag: Speeldag 1
Stadion: Lotto Park
'Blunder van het jaar' levert Anderlecht drie punten op
Johan Walckiers Diederik Geypen
Johan Walckiers en Diederik Geypen vanuit Anderlecht
| 0 reacties

Marco Bizot (Genk) zorgde met de vreemdste own goal van het jaar voor winst van Anderlecht

'Blunder van het jaar' levert Anderlecht drie punten op
Foto: © photonews

Was Anderlecht-Genk een wedstrijd voor de geschiedenisboeken? Nee, maar toch zal hij lang in het collectief geheugen blijven hangen. En dat omwille één actie van een doelman die zijn ploeg minstens één punt kostte en Anderlecht er drie opleverde. Arme Marco Bizot!

"Na jarenlang discussiëren over voetbal kom ik tot de conclusie dat er maar één waarheid bestaat in die sport: de bal moet in de goal", zei de illustere Otto Rehhagel. De man kon over het één en ander meepraten aangezien hij in 2004 het bescheiden Griekenland Europees kampioen maakte en meer dan 1000 Bundesliga-matchen meemaakte als coach en trainer.

Genk had dat al snel door toen het met Karelis een megakans kreeg, maar Proto onderscheidde zich. Daarna was het Anderlecht dat het initiatief bij elkaar voetbalde. Gevolg: een corner of elf. Resultaat: nul. 'Der Otto' kreeg weer gelijk.

Corner of elf

Kara en Nuytinck hadden een paar goeie kopkansen, maar het leer moest uit de spionkop gaan gezocht worden. De vier flanken, waar normaal gezien bij beide ploegen het meeste kwaliteit moet rondlopen, lieten afweten. Praet zijn ruimte werd constant toegelopen door de mee oprukkende Büttner en aan de overkant kon Conte andermaal niet overtuigen na maanden niet te spelen.

Bij Genk hetzelfde met Buffel en Bailey, die amper in het stuk voorkwamen. En als je creativiteit aan banden wordt gelegd, wordt het ook moeilijk om een goal te maken. Zeker als het centrum potdicht zit en de twee spitsen in de greep van de beide centrale verdedigingen zaten. Maar dat was dus de eerste helft.

Wat doe je nu toch Marco?

In de tweede helft kwam Genk eerst gevaarlijk opzetten via Bailey, die bijna Proto verraste. Maar Proto liet zich niet verrassen. Dat was meer iets voor de doelman aan de overkant: Marco Bizot. Zouden zijn armen moe geweest zijn van de talloze voorzetten en corners die hij moest plukken? Een kleine vlaag van zinsverbijstering?

We weten het niet, maar hoe Bizot Anderlecht op voorsprong bracht, kan met voorsprong 'de blunder van het jaar' genoemd worden. Wedden dat er straks beelden rondgaan over heel de wereld? Een simpele voorzet van Dennis Praet, die hij al in zijn handen had, lag het volgende moment in doel. Gewoon losgelaten en in doel geduwd.

Rehhagel - die de match waarschijnlijk wel niet zag omwille van betere dingen te doen - zou goedkeurend geknikt hebben. Hoe je scoort, maakt niet uit... Maar op zo'n lullige manier... Arme Bizot! Genk probeerde de bakens nog te verzetten, maar de bal wou er niet in. Otto Rehhagel kreeg weer gelijk.

Opstellingen

Anderlecht Anderlecht

  Speler G Beoordeel
Proto Silvio 90' 7
Najar Rodriguez Andy Aryel   90' 5
Kara Mbodji Serigne Modou 90' 6
Nuytinck Bram 90' 7
Büttner Alexander 90' 5
Conté Ibrahima Sory 90' 5
Tielemans Youri 90' 6
Badji Stéphane 90' 5
Praet Dennis 88' 5
Okaka Chuka Stefano 90' 5
Djuricic Filip 72' 5
  Bank G Beoordeel
Lukebakio Dodi 18' 0
Deschacht Olivier 2'  
Trezeguet -  
Heylen Michaël -  
Roef Davy -  
Sylla Idrissa -  
Galhardo de Souza Rafael -  

KRC Genk KRC Genk

  Speler G Beoordeel
Bizot Marco 90' 3
Castagne Timothy 90' 5
Dewaest Sebastien 90' 7
Kabasele Christian 90' 6
Hamalainen Brian 90' 5
Malinovskiy Ruslan 79' 5
Pozuelo Melero Alejandro   90' 6
Ndidi Onyinye Wilfred 90' 6
Buffel Thomas 90' 5
Karelis Nikolaos 66' 5
Bailey Leon 83' 4
  Bank G Beoordeel
Samatta Mbwana Ally 24' 5
Kebano Neeskens 11' 5
De Camargo Igor 7'  
Kumordzi Bernard Yao -  
Uronen Jere -  
Köteles Laszlo -  
Buyens Yoni -  
Herbeleef Anderlecht - KRC Genk

Vooraf