andAnderlecht
zwaZulte Waregem
Datum: 22/05/2016 14:30
Competitie: Play-off 1
Speeldag: Speeldag 10
Stadion: Lotto Park
Anderlecht naar CL-voorrondes na match met vuur, rood en emoties
Johan Walckiers
Johan Walckiers vanuit Anderlecht
| 0 reacties

Anderlecht won van Zulte Waregem en is zo tweede in de rangschikking

Anderlecht naar CL-voorrondes na match met vuur, rood en emoties
Foto: © photonews

Anderlecht heeft zich geplaatst voor de voorrondes van de Champions League. De match zelf had niet al te veel om het lijf, maar toch was er genoeg te beleven, want de emoties - en het vuur - laaiden hoog op tijdens de match.

Twee minuten waren we bezig en het Constant Vanden Stock-stadion stond al in brand. Letterlijk! Enkele honderden fans gaven gehoor aan de oproep om de match een halfuur te boycotten en verlieten de spionkoppen. Daarbij lieten ze heel wat (stinkend) bengaals vuur achter.

De match zelf had niet zoveel om het lijf, maar er was genoeg emotie. De spionkop had een waardig afscheid voor Silvio Proto in petto: "Bedankt voor alles, je had de juiste mentaliteit", was één van de zaken die te lezen waren.

Suarez neemt afscheid

En nog voor de aftrap kwam Matias Suarez met zijn jongste zoontje Valentino het veld op. Een duidelijker signaal dat het zijn laatste match voor paars-wit was, kon de Argentijn niet geven. In het elftal stonden met Büttner, Djuricic, Praet en mogelijk Tielemans nog een paar jongens die binnenkort hun valies zullen pakken.

Als de rook was opgetrokken, was het Anderlecht dat het initiatief nam. Met Praet, Suarez en Tielemans als bezielers. Die laatste strooide trouwens enkele schitterende passes in het rond, maar Acheampong en Djuricic konden niet afwerken. Het was wachten op... een stilstaande fase

Hollandse connectie

Büttner zette een hoekschop perfect voor en de tweede Hollander, Nuytinck, kopte onhoudbaar binnen. Goal nummer vijf op stilstaande fase dit seizoen. Ook veel te weinig. Leye had ook een paar goeie kansen en De Medina maakte een strafschopfout op Benteke die niet gezien werd.

Maar daarnaast was het vooral Anderlecht. En Okaka die geen al te beste beurt maakte. De bonkige spits liep weer overal behalve in de spits. En daarmee nam hij veel ruimte af van Praet en Tielemans. En was er niemand in de zestien te bekennen. Het werd vanaf de 1-0 dan ook een slaapverwekkende vertoning.

Van Holsbeeck zwaar op de korrel

Af en toe een kans, maar geen sfeer, geen goed voetbal en geen goals meer. Dalsgaard haalde Acheampong neer en pakte zijn tweede gele kaart. Essevee met tien. Hasi haalde Okaka van het veld en bracht Lukebakio om wat meer beweging in het spel te krijgen. En dat lukte. En het werd zelfs 2-0 na drie keer proberen van Praet en Acheampong. Na Bossut en de paal kreeg Praet de bal toch nog tegen de netten.

Het kon de onvrede niet echt de kop indrukken. Herman Van Holsbeeck werd op de korrel genomen omwille van het transferbeleid de laatste jaren. En de boodschap was duidelijk: Van Holsbeeck kan zich geen mislukte zomer veroorloven. Het bouwen aan de nieuwe ploeg begint morgen.

Opstellingen

Anderlecht Anderlecht

  Speler G Beoordeel
Kara Mbodji Serigne Modou 90' -
De Medina Nathan 90' -
Proto Silvio 90' -
Nuytinck Bram 90' -
Büttner Alexander A 90' -
Tielemans Youri   90' -
Praet Dennis 90' -
Suarez Matías 77' -
Acheampong Frank Opoku 90' -
Djuricic Filip 77' -
Okaka Chuka Stefano 62' -
  Bank G Beoordeel
Ezekiel Imoh 13' -
Sylla Idrissa 13' -
Lukebakio Dodi -  
Trezeguet -  
Heylen Michaël -  
Conté Ibrahima Sory -  
Roef Davy -  
N'Sakala Fabrice -  
Boeckx Frank -  

Zulte Waregem Zulte Waregem

  Speler G Beoordeel
Bossut Sammy 90' -
Dalsgaard Henrik     59' -
Diallo Abdou 90' -
Baudry Marvin 45' -
Verboom Bryan 78' -
Meite Soualiho 90' -
Lepoint Christophe   90' -
Cordaro Alessandro 90' -
Benteke Jonathan 90' -
Leye Mbaye 90' -
Kaya Onur 90' -
  Bank G Beoordeel
Sami Joël 45' -
Buyl Stephen 12' -
Storm Nikola -  
Poletanović Marko -  
Steppe Kenny -  
Zaidi Azzedine -  
Herbeleef Anderlecht - Zulte Waregem

Vooraf