Datum: 19/04/2016 20:30
Competitie: Play-off 1
Speeldag: Speeldag 4
Stadion: Diaz Arena
Veel spektakel, geen winnaar in match tussen 'Emmental en Gruyère'
Aernout Van Lindt
Aernout Van Lindt vanuit Roeselare
| 0 reacties

KV Oostende en Zulte Waregem delen de punten na spektakelmatch: 3-3

Veel spektakel, geen winnaar in match tussen 'Emmental en Gruyère'
Foto: © photonews

KV Oostende en Zulte Waregem hebben nog steeds niet gewonnen in play-off 1. Na een absolute spektakelpartij werd het 3-3 op Schiervelde. Mbaye Leye zit nu aan 17 rozen, Onur Kaya aan 14 assists. Oostende blijft vijfde, Essevee zesde.

Zowel KV Oostende als Zulte Waregem hadden dringend nood aan een eerste overwinning in play-off 1. Bij beide ploegen was de verdediging de voorbije weken een pijnpunt, daar wilden ze iets aan doen. Essevee recupereerde achterin Lepoint, dat zou voor meer stabiliteit moeten zorgen. Bij de Kustboys geen geblesseerde Milic, maar wel Vandendriessche die in de verdediging moest depanneren.

Marc Coucke was zoals steeds druk aan het twitteren, maar hij had zijn volgers aangespoord om allemaal tegen 20.45 uur naar Schiervelde af te reizen. Mensen die zijn raad hebben opgevolgd, waren er meer dan aan voor de moeite. Want na een kwartiertje stond er al niet minder dan een 2-2 gelijkstand op het scorebord.

Met dank aan Coucke kunnen we ook spreken over Emmental en Gruyère, want echt zelf afdwingen van kansen of doelpunten was er niet bij in dat openingskwartier. De boulevard werd gewoon opengezet zoals dat bij gaatjeskaas de bedoeling is. Onder het mom een stukje van elk was het eerst aan de Kustboys om scherp te beginnen en via twee splijtende passes van Canesin konden El Ghanassy en Akpala scoren.

Aan de overkant was er meteen Dalsgaard, die als laatste station een corner pardoes kon binnentikken, wat later kon De Ridder dwars door het centrum op aangeven van Kaya binnenleggen. De rest van de eerste helft zagen we kansen genoeg voor een 5-4 ruststand, maar de efficiëntie was er niet helemaal bij beide ploegen.

In de tweede helft waren het de 'bezoekers' - die 4 kilometer minder lang op de bus moesten zitten dan Oostende overigens op weg naar Roeselare - die meteen voor het meeste gevaar zorgden. En dat leverde ook op: Mbaye Leye ranselde het leer voorbij Ovono, die er niet echt goed uitzag bij die fase.

17e treffer van de Senegalese spits van het seizoen, 4 op 4 ook in de play-offs. En Onur Kaya zit na vandaag aan 14 assists, ook allerminst slecht te noemen. Drie punten leverde het echter niet op, want na een licht contact van Dalsgaard op El Ghanassy mocht Berrier vanop de stip de 3-3 maken. Beide ploegen kwamen nog dicht bij nog een doelpunt, maar uiteindelijk kreeg een match met veel spektakel terecht geen winnaar.

Opstellingen

KV Oostende KV Oostende

  Speler G Beoordeel
Ovono Didier 90' -
Canesin Fernando Matos A A   90' -
Rozehnal David 90' -
Godeau Bruno 90' -
Lukaku Jordan 90' -
Vandendriessche Kévin 90' -
Jali Andile Ernest 63' -
Berrier Franck 85' -
El Ghanassy Yassine  90' -
Akpala Joseph 80' -
Siani Sébastien 90' -
  Bank G Beoordeel
Jonckheere Michiel 27' -
Pedersen Nicklas 10' -
Musona Knowledge 5'  
Loemba Yannick Gaby -  
Biebauw Wouter -  
De Schutter Niels -  
Godwin Saviour Amunde -  

Zulte Waregem Zulte Waregem

  Speler G Beoordeel
Steppe Kenny 90' -
Dalsgaard Henrik 90' -
Baudry Marvin   45' -
Lepoint Christophe 90' -
Verboom Bryan 90' -
Meite Soualiho 90' -
De Ridder Steve 90' -
Poletanović Marko   90' -
Kaya Onur A 90' -
Leye Mbaye 90' -
Buyl Stephen 77' -
  Bank G Beoordeel
Mendy Formose 45' -
Cordaro Alessandro 13' -
Storm Nikola -  
Benteke Jonathan -  
Sami Joël -  
Bossut Sammy -  
Herbeleef KV Oostende - Zulte Waregem

Vooraf