Anderlecht van diepe crisis naar fiere leider, Regenboogstadion als ultieme omslagpunt?
Aernout Van Lindt
Aernout Van Lindt
| 0 reacties

Volg Zulte Waregem - Anderlecht LIVE op Voetbalkrant.com

Anderlecht van diepe crisis naar fiere leider, Regenboogstadion als ultieme omslagpunt?

Zulte Waregem en Anderlecht openen op vrijdagavond play-off 1 tegen elkaar. De laatste keer dat beide teams in het Regenboogstadion tegenover elkaar stonden was paars-wit in diepe crisis, nu is het een fiere leider. Hoe is het zover kunnen komen?

Paars-wit begint als leider aan de play-offs. Wie dat in november had durven voorspellen, was nu rijk vermoeden we. De 3-2 aan de Gaverbeek van toen, met een doodziek Anderlecht? Het is nog niet eens zolang geleden, maar er is tussendoor zoveel gebeurd. "Ze spelen erg sterk, met een goede organisatie en snelle omschakeling", beseft ook Francky Dury het gevaar.

"En ze hebben een dodelijk wapen met Teodorczyk", was de oefenmeester van Essevee meermaals vol lof voor de Poolse spits. Twee belangrijke wapens op weg naar mogelijk een nieuwe titel? "Het is gelijkopgaand met Club Brugge, maar ik geef ze wel 51% kans. Er is veel veranderd bij Anderlecht, Weiler heeft iets neergezet."

Bij Anderlecht is Najar buiten strijd. Verder valt het af te wachten wat René Weiler centraal achterin gaat kiezen: Nuytinck-Kara of Spajic-Kara. De oefenmeester lijkt namelijk de rechtsvoetige Spajic te verkiezen boven Nuytinck, nochtans ook niet slecht bezig. Stanciu? De man van 10 miljoen begint mogelijk op de bank.

Zulte Waregem zelfs zal het mogelijk moeten doen zonder Mbaye Leye, al lijkt die met een masker toch te kunnen spelen tegen paars-wit. Sammy Bossut (buikspieren) en Davy De fauw (schouder) zijn er zeker niet bij. De herfstkampioen werd ondertussen bekerwinnaar en mikt ook hoog in play-off 1.

Wie zal het halen? Waag een gokje via UNIBET en krijg via onze gratis bonus tot 80 euro aan 200% meteen 160 euro bij een zege van Anderlecht en zelfs - hou u vast - 304 euro!

Meer nieuws

Meer nieuws