Zulte Waregem - Charleroi

Dominant Zulte Waregem knokt terug én verwent fans, maar vergeet 1 ding ...
Aernout Van Lindt
Aernout Van Lindt vanuit Waregem
| 0 reacties

Zulte Waregem en Charleroi delen de punten in eindeseizoensmatch

Dominant Zulte Waregem knokt terug én verwent fans, maar vergeet 1 ding ...
Foto: © photonews

Zulte Waregem en Charleroi hebben met een leuke wedstrijd afscheid genomen van play-off 1. Vier goals kregen we te zien, zonder daarbij een winnaar te hebben. De thuisploeg mag zich verwarmen aan Europees voetbal.

Het is altijd moeilijk om je nog een laatste keer op te laden - zelfs al is het in play-off 1 - als je voro niets meer speelt. Enfin, de vijfde plaats stond nog op het spel in het Regenboogstadion, maar dat was dan ook alles. Beide teams wilden nog eens alles geven, al gaf Francky Dury vooraf wel al aan: "Zet de bekerfinale ná de play-offs en dan heb je zes teams die in de play-offs alles geven."

De Gaverbeek keek al vooruit naar het volgende seizoen middels een erg leuke tifo, maar ook terug: Meïté (op weg naar Frankrijk of Duitsland) en Dalsgaard (naar Brentford) vierden vooraf al hun afscheid aan Zulte Waregem. Een dominant Essevee werd daarna niet beloond voor zijn diensten.

In de eerste 45 minuten was het meer dan baas, maar het deed er in de zone van de waarheid weinig mee. Dalsgaard, Lepoint & Coopman kwamen in de buurt van Mandanda, maar scoren deed enkel Benavente. Tot twee keer toe bewees hij opnieuw hét zwarte beest bij uitstek te zijn van de Boeren.

Na de pauze hetzelfde spelbeeld: Zulte Waregem de dominante ploeg, de Zebra's loerend op de snelle uitbraak. Grootste verschil: Benavente, Fall en later ook Pollet voor een open doel vergaten het derde doelpuntje te prikken. En dan was de thuisploeg wat efficiënter. Eerst zoefde een voorzet van Dalsgaard alles en iedereen voorbij, wat later gaf de Deen ook nog een perfecte assist op Mühren.

Tussendoor had Mbaye Leye nog twee dotten van kansen gemist, terwijl ook na de gelijkmaker de thuisploeg nog volop op zoek ging naar de overwinning. Die kwam er niet en zo sloot Essevee play-off 1 af op de zesde plaats. Charleroi is vijfde, maar mist na een puik seizoen wel de kansen op Europees voetbal.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Meer nieuws

Meer nieuws