gntKAA Gent
andAnderlecht
Datum: 30/04/2017 14:30
Competitie: Play-off 1
Speeldag: Speeldag 6
Stadion: Ghelamco Arena (Arteveldestadion)
Kalinic redt Gent én de neutrale voetballiefhebber, Club winnaar van het weekend?
Sander De Graeve Johan Walckiers
Sander De Graeve en Johan Walckiers vanuit Gent
| 0 reacties

Topper tussen Gent en Anderlecht alweer maat voor niets, Club kan uitstekende zaak doen

Kalinic redt Gent én de neutrale voetballiefhebber, Club winnaar van het weekend?

Gent en Anderlecht kwamen elkaar alweer tegen op een zondagmiddag. Alweer was het redelijk goed weer, alweer werd er niet gescoord. Maar daar houdt de vergelijking op. Anderlecht stuitte immers op een uitstekende Kalinic.

In de Ghelamco Arena heerste een gespannen sfeer voor de aftrap tussen AA Gent en Anderlecht. Van de match hing immers enorm veel af. Niet alleen voor beide ploegen, maar voor heel voetbalminnend België. Want geef toe, bij een overwinning van Anderlecht mocht de fles ‘Ace of Spades’ al afgeleverd worden in de Carré.

De supporters van Gent dreven de beleving nog wat op met een gigantische tifo over drie tribunes, een unicum voor de Arteveldestad, bekijk hier nog eens hoe dat er precies uitzag. Spanning kregen we dus zeker, voetbal om duimen en vingers van af te likken nog niet meteen. De zenuwen stonden ook op het veld gespannen.

Simon en Appiah: pijn aan de ogen

Op dat veld toch heel wat belangrijke afwezigen. Zo miste Gent net als op Waregem zowel kapitein Nana Asare als sterke man op het middenveld Anderson Esiti. Met Dejaegere en Milicevic stond er wel een heel frivool duo op de zes. Ook Anderlecht miste een sleutelpion. Youri Tielemans was niet voldoende fit om de match te starten en zat op de bank.

Over de intensiteit hadden we geen klagen, maar de zuiverheid ontbrak. Vooral bij Simon en Appiah. De dribbelkont van Gent was zijn flitsen en zijn passing in de kleedkamer vergeten, Appiah deed het niet veel beter. Opvallend was ook het vele uitglijden bij Anderlecht. Het leek alsof de jongens van paarswit voor zaalvoetbalschoenen gekozen hadden.

Tot aan de rust bleef het bij een scoreloos gelijkspel. Chipciu had de grootste kans namens de bezoekers, Mitrovic en Gershon zagen hun kopballen net richting missen. Bij Anderlecht waren vooral de voorzetten niet op maat, Acheampong had daar iets mee te maken.

King Kalinic

Naar de tweede helft dus, met goeie hoop, maar niet al te veel. Was het opnieuw de warmte die de spelers parten speelde? Wat er ook van zij, in de tweede helft kwam er gelukkig beterschap. Anderlecht begon Gent gaandeweg de wil op te leggen en Kalinic moest zich keer op keer onderscheiden.

Hanni en Teodorczyk grepen zich naar de haren toen hun prima mogelijkheden gestopt werden door een Kroatische muur. De winteraankoop van Gent behoedde zijn team voor een zekere nederlaag. Was Gent dan helemaal niet meer gevaarlijk? Amper. Met vier tegen twee leek een uitstekende kans op de counter zich aan te bieden, maar Dejaegere verknalde de mogelijkheid. Wees gerust, daar gaat de middenvelder niet van slapen.

Coulibaly kreeg wel nog een vrije kopkans, maar Boeckx –die voor het grootste deel van de wedstrijd gerust een pintje in de hand kon nemen- redde in twee tijden. Hij moest zich ook tonen op een uitstekende vrije trap van Milicevic.

Opstellingen

KAA Gent KAA Gent

  Speler G Beoordeel
Kalinic Lovre 90' -
Foket Thomas 90' -
Mitrovic Stefan   90' -
Gigot Samuel 90' -
Gershon Rami 90' -
Saief Kenny 90' -
Dejaegere Brecht 74' -
Kubo Yuya 90' -
Milicevic Danijel 90' -
Coulibaly Kalifa 90' -
Simon Moses Daddy-Ajala 62' -
  Bank G Beoordeel
Kalu Ojim Samuel 28' -
Verstraete Birger 16' -
Rinne Jacob -  
Troost-Ekong William -  
Schoofs Rob -  
Thoelen Yannick -  
Matton Thomas -  
Perbet Jérémy -  
Verstraete Louis -  

Anderlecht Anderlecht

  Speler G Beoordeel
Boeckx Frank 90' 7
Appiah Dennis 90' 4
Kara Mbodji Serigne Modou   90' 5
Spajic Uros   90' 7
Obradovic Ivan 90' 5
Trebel Adrien 66' 5
Dendoncker Leander 90' 6
Hanni Sofiane 90' 5
Chipciu Alexandru   90' 6
Teodorczyk Łukasz 72' 6
Acheampong Frank Opoku 86' 5
  Bank G Beoordeel
Tielemans Youri 24' 5
Thelin Isaac Kiese 18' 5
Bruno Massimo 4'  
Deschacht Olivier -  
Stanciu Nicolae Claudiu -  
Capel Trinidad Diego -  
Rubén Iván Martínez Andrade -  
Herbeleef KAA Gent - Anderlecht

Vooraf