Datum: 05/05/2017 20:30
Competitie: Play-off 1
Speeldag: Speeldag 7
Stadion: Stade du Pays de Charleroi
Izquierdo wist met hattrick blunder van debuterende Horvath uit, Club Brugge nadert tot op één punt van Anderlecht
Timothy Collard
Timothy Collard vanuit Charleroi
| 0 reacties

José Izquierdo wist met hattrick blunder van debuterende Horvath uit, Club Brugge nadert tot op één punt van Anderlecht

Izquierdo wist met hattrick blunder van debuterende Horvath uit, Club Brugge nadert tot op één punt van Anderlecht
Foto: © Photonews

Winnen op verplaatsing: het was Club Brugge nog niet gelukt op het veld van een play-off 1 ploeg. Daar bracht blauw-zwart vrijdag op het veld van Sporting Charleroi verandering. José Izquierdo wiste met een hattrick een blunder van de Ethan Horvath uit en Club staat zo op één punt van Anderlecht.

Preud’homme verraste vriend en vijand – en ja, ook alle aanwezige journalisten – met zijn opstelling. De trainer van Club Brugge gooide met Touba een jonkie in de ploeg, terwijl onder de lat niet Butelle, maar wel Horvath stond. “Een gebrek aan vertrouwen”, vertelde MPH daar vlak voor de match. Je leest het hier.

Géén penalty voor Charleroi

De wedstrijd zelf stelde tijdens de eerste helft grotendeels teleur. In het begin van de match kwamen de bezoekers goed weg toen Claudemir in de grote rechthoek de bal met de arm beroerde. De bal kon zeker en vast op de stip, maar scheids Lardot luisterde niet naar het geschreeuw van Charleroi.

Izquierdo doet het

Een 0-0 aan de rust zou het logische gevolg geweest zijn, maar daar dacht José Izquierdo toch even anders over. Rotariu vond een gaatje tussen enkele Charleroi-verdedigers en Izquierdo strafte iets te laks verdedigen van de Zebra’s genadeloos af: 0-1, en dat in de eerste minuut van de toegevoegde tijd. Een droomscenario voor blauw-zwart.

Horvath bundert

Meteen na de pauze verdween die voorsprong echter als sneeuw voor de zon. Na een duel(letje) met Pollet dacht Horvath wellicht een fluitsignaal gehoord te hebben. De Amerikaan legde de bal op de grond, maar wat hij niet wist is dat er helemaal niet gefloten was voor een fout…

Pollet had dat door en was er als de kippen bij om de bal in het lege doel te trappen: 1-1 en ongeloof bij iedere aanwezige op Mambourg. Maar ach, wat maakte het ook uit voor blauw-zwart? Amper een minuut later trof Izquierdo langs de overkant opnieuw en stond het zowaar 1-2. Een begin van de tweede helft dat kon tellen!

Izquierdo doet de boeken toe, Club nadert tot op één punt van Anderlecht

Na het tweede doelpunt van Izquierdo begon Club Brugge zich meer en meer terugtrekken op de eigen helft. Het was misschien niet bewust, maar Charleroi – en zijn enthousiaste publiek – maakten het de ploeg van Preud’homme af en toe knap lastig. Charleroi beukte op de poort, maar het was een zeer volwassen Club dat nog eens tot scoren kwam. De Charleroi-defensie ging in de fout, Izquierdo profiteerde en vervolledigde zijn hattrick: 1-3.

Op de counter kon Club zijn voorsprong nog verder uitdiepen, maar het bleef bij 1-3. Door deze ruime overwinning komt blauw-zwart minstens tot zondagavond tot op één punt van leider Anderlecht, dat het dan om 18u opneemt tegen Zulte Waregem. Neen, Club Brugge ligt (momenteel) nog niet uit de titelrace.

Opstellingen

Charleroi Charleroi

  Speler G Beoordeel
Penneteau Nicolas 90' -
Mata Clinton 90' -
Martos Francisco Javier 83' -
Dessoleil Dorian 90' -
N'Ganga Francis 90' -
Hendrickx Gaëtan 90' -
Diandy Cristophe 90' -
Saglik Enes 69' -
Tainmont Clément 90' -
Pollet David 90' -
Fall Mamadou 59' -
  Bank G Beoordeel
Bedia Chris 31' -
Benavente Cristian 21' -
Remacle Jordan 7'  
Willems Steeven -  
Marinos Stergos -  
Mandanda Parfait -  
Boulenger Benjamin -  

Club Brugge Club Brugge

  Speler G Beoordeel
Engels Björn 90' -
Horvath Ethan A 90' -
Palacios Zapata Helibelton 90' -
Denswil Stefano 90' -
Touba Ahmed 87' -
Claudemir Domingues de Souza A 90' -
Vormer Ruud 90' -
Vanaken Hans 90' -
Rotariu Dorin A 80' -
Vossen Jelle 73' -
Izquierdo Mena José Heriberto ⚽ ⚽ ⚽ 90' -
  Bank G Beoordeel
Wesley 17' -
Simons Timmy 10' -
Cools Dion 3'  
Butelle Ludovic -  
Immers Lex -  
Pina Isla Tomás -  
Van Rhijn Ricardo -  
Limbombe Anthony -  
Herbeleef Charleroi - Club Brugge

Vooraf