cluClub Brugge
andAnderlecht
0-1
1-1
Datum: 14/05/2017 18:00
Competitie: Play-off 1
Speeldag: Speeldag 8
Stadion: Jan Breydel
Anderlecht kraakt net niet op het veld van Club Brugge en heeft titel nu écht binnen handbereik
Timothy Collard Johan Walckiers
Timothy Collard en Johan Walckiers vanuit Brugge
| 0 reacties

RSC Anderlecht kraakt net niet op het veld van Club Brugge en heeft titel nu écht binnen handbereik

Anderlecht kraakt net niet op het veld van Club Brugge en heeft titel nu écht binnen handbereik
Foto: © Photonews

Razend spannend. Zo kan je de topper tussen Club Brugge en Anderlecht het beste samenvatten. De spelers van Michel Preud'homme zetten de bezoekers negentig minuten lang onder druk, maar winnen zat er niet in. Het werd uiteindelijk 1-1 en zo heeft Anderlecht de titel nog steeds binnen handbereik.

Club Brugge leek klaar voor de komst van Anderlecht. Het publiek werd opgewarmd met de spelersbus die door de menigte passeerd en eens in het stadion pompte er luide muziek door de boxen. Een tifo en wat bengaals vuur later kon dé match van dit weekend beginnen.

Hanni verrast iedereen met slimme vrijschop

Club wilde de partij van meet af aan in handen nemen en probeerde de bezoekers dan ook achteruit te duwen. Izquierdo tekende in zijn gekende stijl – naar binnen snijden, mannetje uitkappen en trappen – voor het eerste grote gevaar van de topper. Maar slechts luttele minuten later stond het al 0-1 in het voordeel van Anderlecht.

Vormer reageert met rake vrije trap

Paars-wit kreeg een vrijschop rond het halve maantje en Hanni zette zich achter de bal. Iedereen verwachtte een krul over de muur, maar de Algerijn verraste vriend en vijand door de bal over de grond in de andere hoek te leggen. Een knap kunstje en een vroege voorsprong voor de Brusselaars – bedrukte gezichten bij blauw-zwart.

Het was even heel stil in het Jan Breydelstadion, maar Club Brugge knokte terug. De thuisploeg eiste de bal op en creëerde het meeste gevaar, terwijl Anderlecht op de counter loerde. Aan het einde van de eerste helft, die écht wel kon bekoren, zette Vormer de 1-1 op het scorebord door een vrijschop over de muur en naast een kansloze Boeckx te trappen.

Club grijpt Anderlecht bij de keel, Tielemans mist strafschop!

Club Brugge greep Anderlecht ook aan het begin van de tweede helft bij de keel. De bezoekers geraakten niet onder de druk uit en kampeerden vaak voor, rond en zelfs in hun eigen grote rechthoek. Was het van niet betere kunnen of van niet willen? Wellicht een mix van beiden, want de ploeg van Weiler loerde nog meer dan de voorbije weken op de counter.

Ondanks het feit dat Club duidelijk de betere ploeg was, was het toch Anderlecht dat een enorme kans kreeg om een tweede doelpunt te maken. Nadat Engels de doorgebroken Acheampong onderuit haalde in de zestienmeter, legde scheids Delferière de bal terecht op de stip. Tielemans ging zoals gewoonlijk achter de bal staan, maar Horvath stopte de zwak ingetrapte elfmeter van de middenvelder. Nog steeds 1-1 en dus geen 1-2.

Bengaals vuur op het veld

Na de de penalty ontspoorde het even. De fans van Club Brugge gooiden bengaals vuurwerk en bommetjes op het veld. Het ging er even hevig aan toe en Delferière dreigde er zelfs mee om de wedstrijd stil te leggen. Zover kwam het evenwel niet en de 22 acteurs mochten snel weer verder spelen.

De seconden tikten weg, en dat was uiteraard in het voordeel van Anderlecht. Preud'homme gooide met Wesley en Immers nog twee grote jongens in de strijd, maar ook zij slaagden er niet in om Boeckx te verschalken. Het bleef 1-1 en in de stand volgt Club Brugge nog steeds op vier punten van paars-wit. Anderlecht heeft de titel nu écht binnen handbereik en kan komende donderdag op het veld van Charleroi kampioen worden.

Opstellingen

Club Brugge Club Brugge

  Speler G Beoordeel
Horvath Ethan 90' 7
Palacios Zapata Helibelton 90' 6
Engels Björn   90' 5
Denswil Stefano 90' 7
Touba Ahmed 88' 6
Claudemir Domingues de Souza 90' 6
Vormer Ruud 90' 7
Vanaken Hans   90' 5
Rotariu Dorin 60' 5
Vossen Jelle 75' 5
Izquierdo Mena José Heriberto 90' 6
  Bank G Beoordeel
Limbombe Anthony 30' 5
Wesley 15' 5
Immers Lex 2'  
Cools Dion -  
Butelle Ludovic -  
Van Rhijn Ricardo -  
Simons Timmy -  

Anderlecht Anderlecht

  Speler G Beoordeel
Boeckx Frank 90' 6
Appiah Dennis   90' 5
Kara Mbodji Serigne Modou   90' 7
Spajic Uros 90' 6
Obradovic Ivan 90' 6
Tielemans Youri 90' 4
Dendoncker Leander 90' 7
Hanni Sofiane  90' 7
Chipciu Alexandru   90' 3
Thelin Isaac Kiese 54' 6
Acheampong Frank Opoku   90' 7
  Bank G Beoordeel
Teodorczyk Łukasz 36' 6
Rubén Iván Martínez Andrade -  
Deschacht Olivier -  
Capel Trinidad Diego -  
Bruno Massimo -  
Stanciu Nicolae Claudiu -  
Nuytinck Bram -  
Herbeleef Club Brugge - Anderlecht

Vooraf