andAnderlecht
gntKAA Gent
0-2
86' Yuya Kubo
Datum: 01/04/2018 18:00
Competitie: Play-off 1
Speeldag: Speeldag 1
Stadion: Lotto Park
Sterk Gent springt over onmondig Anderlecht, Club Brugge kan titel half op zak hebben bij winst tegen Genk
Johan Walckiers
Johan Walckiers vanuit Anderlecht
| 0 reacties

Anderlecht-AA Gent eindigde op 0-2

Sterk Gent springt over onmondig Anderlecht, Club Brugge kan titel half op zak hebben bij winst tegen Genk
Foto: © photonews

Als Club Brugge maandag wint van Genk mag het de champagneflessen al koud zetten. Dan moeten Anderlecht of Genk al meer dan drie matchen meer winnen op de 9 resterende wedstrijden. Anderlecht gaf immers niet thuis tegen een héél sterk AA Gent, dat door de winst naar de tweede plaats stijgt.

Halfweg de eerste helft keken we eens rond ons en iedereen vroeg zich hetzelfde af: hoe was het mogelijk dat er nog niet gescoord was? Anderlecht had met Gerkens een heel grote kans, maar voor de rest was het al Gent wat de klok sloeg. De Buffalo's moeten die eerste 25 minuten zowat een mogelijkheid of zes afgedwongen hebben, waaronder enkele grote met Verstraete en Dejaegere.

Gent domineert

De experimentele verdediging van Anderlecht met Obradovic, Spajic, Sa en Saelemaekers stond immers te bibberen op zijn benen telkens het leer in de voeten van Simon of Kalu belandde. Met de infiltrerende Dejaegere en de werkende Janga hadden ze allemaal hun handen meer dan vol.

Gent deed veel meer met zijn balbezit. Anderlecht voetbalde niet slecht tot aan de zestien, maar daar stokte het. Saelemaekers kon wel één keer Gerkens lanceren, maar die liet zich vallen om Gent een rode kaart aan te smeren. Correcte beslissing van Lardot om te laten doorspelen!

Lardot

De gele kaart voor Saelemaekers iets later, was dan weer wel licht. Maar voor Vanhaezebrouck wel het sein om eens helemaal door het lint te gaan. Tactisch? Lardot dreigde hem wel naar de tribune te sturen. Het hoort er blijkbaar allemaal bij. 'The show has begun'.

De rust was nauwelijks voorbij of Gent stond al op voorsprong. Het schot van Verstraete werd afgeblokt, maar in de rebound was daar Dejaegere om simpel - en volledig ongedekt - binnen te tikken. Die defensie van paars-wit... Daarmee win je geen titels. Maar dat doet niets af aan de prestatie van Gent, dat wel op de afspraak was.

Teo 'de oude'

Vooraan was Teo 'weer de oude'... En dat bedoelen we niet positief. De Poolse spits zat niet in de vorm van voor de interlandbreak: ballen in niemandsland, zich laten aftroeven, schoten in de lucht... Morioka had eigenlijk wel de 1-1 moeten maken, maar de Japanner schoot onbegrijpelijk op de paal.

Als er niemand is die een goal kan maken en de verdediging wankelt? Tja, dan mag je een titel op je buik schrijven. In de slotfase haalde Spajic Verstraete nog onderuit en Kubo zette zijn penalty in twee tijden om. Gent komt als grote winnaar eruit, want zij nemen nu de pole position voor de tweede plaats. En zeg nu zelf? Over meer mag Anderlecht ook niet meer dromen.

Opstellingen

Anderlecht Anderlecht

  Speler G Beoordeel
Sels Matz 90' 7
Saelemaekers Alexis   81' 7
Spajic Uros   90' 4
Sá Josué 78' 4
Obradovic Ivan   90' 3
Kums Sven 90' 7
Dendoncker Leander 90' 3
Gerkens Pieter 90' 6
Morioka Ryota 90' 7
Saief Kenny 90' 6
Teodorczyk Łukasz   90' 5
  Bank G Beoordeel
Ganvoula Silvere 12' 5
Marković Lazar 9'  
Bruno Massimo -  
Amuzu Francis -  
Sambi Lokonga Albert -  
Dante Abdoul Karim -  
de Jong Boy -  
Chipciu Alexandru -  

KAA Gent KAA Gent

  Speler G Beoordeel
Kalinic Lovre 90' -
Gigot Samuel 90' -
Bronn Dylan 90' -
Asare Nana   90' -
Foket Thomas 90' -
Verstraete Birger 90' -
Esiti Anderson 90' -
Dejaegere Brecht 79' -
Simon Moses Daddy-Ajala 73' -
Janga Rangelo 90' -
Kalu Ojim Samuel 90' -
  Bank G Beoordeel
Chakvetadze Giorgi 17' -
Kubo Yuya  11' -
Machado Deiver -  
De Smet Thibault -  
Rosted Sigurd -  
Thoelen Yannick -  
Sylla Diallo Mamadou -  
Andrijasevic Franko -  
Herbeleef Anderlecht - KAA Gent

Vooraf