staStandard
chaCharleroi
Datum: 30/03/2018 20:30
Competitie: Play-off 1
Speeldag: Speeldag 1
Stadion: Stade Maurice Dufrasne (Sclessin)
Het echte werk kan beginnen: Waalse derby is de start van play-off 1
Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 0 reacties

Standard en Charleroi openen play-off 1 met de Waalse derby

Het echte werk kan beginnen: Waalse derby is de start van play-off 1
Foto: © photonews

De Jupiler Pro League lag enkele weken stil, maar vanavond begint het échte werk. In de openingsmatch van play-off 1 neemt Standard het thuis op tegen Charleroi.

Na de reguliere competitie was het tijd voor een intermezzo met de bekerfinale en interlandvoetbal. Standard won die bekerfinale tegen KRC Genk en is zo nu al zeker van Europees voetbal volgend seizoen. Dat en de nipte kwalificatie voor play-off 1 kan de Rouches ongetwijfeld een boost geven. 

Al is de druk voor coach Sa Pinto niet min, met de naam van Michel Preudhomme die constant aan Standard gelinkt wordt. Bij winst komt Standard alvast op één punt van de grote Waalse rivaal. 

Mazzu en zijn ploeg zitten dan weer in een dipje. In de laatste acht wedstrijden werd er geen enkele keer gewonnen. De afgelopen weken konden de Carolo's de hoofden leegmaken om er in de nacompetitie opnieuw volledig voor te gaan. 

De selectie van Charleroi: 

Mandanda, Penneteau, Baume, Núrio, D'Alberto, Zajkov, N'Ganga, Dessoleil, Martos, Marinos, Saglik, Grange, Fall, Hendrickx, Diandy, Ilaimaharitra, Semedo, Benavente, Rezaei en Bedia

Meer nieuws