Anderlecht ontsnapt ook in laatste match niet aan verhaal van hele seizoen, Genk naar testwedstrijd
Johan Walckiers
Johan Walckiers vanuit Anderlecht

Anderlecht verloor thuis met 1-2 van Genk

Anderlecht heeft een grauw en tumultueus seizoen niet in schoonheid kunnen afsluiten. Genk toonde zich bijzonder efficiënt - waar hebben we dat nog gehoord? - en scoorde twee keer op twee minuten. Ondanks enorm veldoverwicht kon paars-wit amper kansen creëren.

Hein Vanhaezebrouck houdt van verrassingen en ook voor de laatste match van het seizoen wist hij iedereen voor het lapje te houden. "Kara is nog niet honderd procent", klonk het vrijdag. Zondag: Kara in de basis. Wat wel opviel: de Senegalees was niet helemaal klaar. Zijn interventies hadden niets van het autoritaire dat normaal eigen aan hem is.

Wouters als volleerd aanvaller

Anderlecht domineerde de hele eerste helft, maar stond bij de rust wel 0-2 in het krijt. Je moet het maar doen... Zelf konden ze geen kansen afdwingen en de zeldzame keren dat de Limburgers aan het doel van Sels kwamen, was het wel alle hands aan dek. De VAR keurde eerst nog - terecht - een doelpunt van Trossard af. Maar het was wel een vermelding waard om de schoonheid der uitvoering.

Tien minuten voor rust was het wel prijs: Wouters kreeg de bal aan de rand van de zestien en de verdedigende middenvelder schilderde het leer als een volleerd aanvaller voorbij de grijpende armen van Sels. Twee minuten later: Trossard in balbezit en dan mag je altijd wel iets verwachten. De jongeling dribbelde heel de zestien door, keerde nog eens terug, zette een verdediger in de wind en scoorde met een laag schot: 0-2.

Mooi voor de Limburgers, pijnlijk voor Hein die nog voor de match een beroep had gedaan op het eergevoel van zijn spelers. Genk schoot er niet veel mee op met de tussenstand in Brugge, maar goed... Twee mooie goals en geen enkele kans voor Anderlecht, ondanks het veldoverwicht. Beetje de samenvatting van het seizoen van de Brusselaars?

Beloftenbank

Het eergevoel moet er tijdens de rust toch ingepompt zijn, want ineens begon Anderlecht toch kansen te creëren. Het werd zelfs 1-2 na de perfecte voorzet van Saelemaekers op Teodorczyk, die er enkel zijn hoofd nog moest tegenzetten. Amuzu moest Najar wel komen vervangen: opnieuw last.

Trouwens als je de bank van Anderlecht bekeek: Ganvoula, Kayembe, Amuzu, Bornauw, Dante en Lokonga. De beloftenploeg quoi! Als je daarvan eentje moet inbrengen om het verschil te maken... Hopen op enthousiasme van die jongens dus.

Kwaliteit brengt je echter verder, vooral aanvallende. Dat is al heel het seizoen het probleem en het zou raar zijn dat het in de laatste match anders was. Een type Trossard, daar zouden ze toch geld voor gegeven hebben bij Anderlecht dit seizoen? Want Morioka, sorry, ondanks zijn statistieken laat hij de ploeg niet beter spelen. Vukovic hield de 2-2 van Teo trouwens nog uit doel.