Datum: 08/04/2018 18:00
Competitie: Play-off 1
Speeldag: Speeldag 2
Stadion: Ghelamco Arena (Arteveldestadion)

Furieus gestart AA Gent blaast titelstrijd nieuw leven in na (sportief) felbevochten 'Slag om Vlaanderen' in topsfeertje

Glenn Bogaert
Glenn Bogaert
| 0 reacties
Furieus gestart AA Gent blaast titelstrijd nieuw leven in na (sportief) felbevochten 'Slag om Vlaanderen' in topsfeertje
Foto: © photonews

AA Gent heeft play-off 1 op z'n minst weer een beetje spannend gemaakt. De Buffalo's haalden het in een felbevochten, maar aangename 'Slag om Vlaanderen' met het kleinste verschil van Club Brugge. En dat allemaal dankzij een furieuze openingsfase, bekroond mét een flipperkastgoal van Samuel Kalu.

Zeg nu nog eens dat play-off 1 saai is. In een zinderende Ghelamco Arena maakten AA Gent en Club Brugge er al vanaf de eerste minuten een meeslepende 'Slag om Vlaanderen' van. De thuisploeg, met dezelfde 11 als tegen Anderlecht, begon furieus en dat leverde al na twee minuten de 1-0 op. Samuel Kalu kopte van dichtbij in en wat volgde was een ongezien flipperkastmomentje: via Vermeer, de paal, Mechele en nog eens de paal verdween de bal over de doellijn. De Ghelamco ontplofte! 

Bibberen en beven

Blauw-zwart, met Touba en Refaelov in de basis ten nadele van de geblesseerde Limbombe en Wesley, was nog niet goed wakker en even later stond het al bijna 2-0. Eerst mocht Gigot moederziel alleen inkoppen en even later kwam Janga nét te laat om een strakke voorzet van Simon in doel te werken. Langzaam maar zeker herstelden de bezoekers zich wel, maar op het kwartier zette Dejaegere de Brugse goalie Vermeer nog eens stevig aan het werk. Het was bibberen en beven geblazen voor de defensie. 


Zot dat het 'maar' 1-0 was! 

Het was wachten op kansen voor Club en die kwamen er ook, twee dikke zelfs voor Abdoulay Diaby. Die werd eerst knap gelanceerd door Refaelov - wat bewoog die lekker slim en dartel tussen de lijntjes - maar vond Kalinic op zijn weg en na een blunder van Esiti mikte hij ook nog eens van dichtbij net naast. Wat een eerste helft mensen! Bij de rust had het gerust 3-2 kunnen staan ofzo, maar het was 'maar' 1-0.

Zoveel we u kunnen vertellen over het tweede bedrijf, zo weinig animo was er na rust. Club ging door op het elan van de slotfase van de eerste 45 minuten en drukte AA Gent op z'n eigen helft. Balbezit, overwicht, dominantie, maar lange tijd geen uitgespeelde kansen. De verdediging van de Buffalo's stond pal, met Bronn en Gigot in een uitblinkersrol. Ook de invallers van Club, met debutant Diatta op kop, konden maar geen gaatje vinden in de afweer. En de tijd tikte langzaam maar zeker weg...


Wesley mist ultieme kans

De ploeg van Ivan Leko, die nerveus ageerde langs de zijlijn, versierde wel een lading hoekschoppen, maar die waren of wel niet goed genoeg getrapt of belandden in de grijpgrage armen van de imposante reus Kalinic. Ruud Vormer, neen die had zijn dagje niet. De traptechniek van de Gouden Schoen liet het meermaals afweten.

De spanning bleef wel te snijden, zeker toen Hans Vanaken met zijn fluwelen techniek aan een héérlijke slalom in de vijandige zestien begon en Kalinic bijna vloerde. In de ultieme slotfase kreeg ook invaller Wesley nog dé kans op de 1-1, maar de Braziliaanse bonk knalde ongecontroleerd in het zijnet. Bijna nog een collectief delirium in het uitvak, maar het bleef bij die 1-0.

AA Gent sleepte niet zonder moeite de drie punten over de streep, Club Brugge moet de oorzaak voor deze nederlaag in het openingskwartier zoeken. Paniek is niet nodig bij de leider, dat bij momenten toch weer aardig voetbalde. Alleen heeft de rivaal uit die andere grote Vlaamse stad de titelstrijd toch weer een beetje spannend gemaakt. Zes punten, ja, ja, we zouden toch nog maar wat opletten als Club zijnde...




Opstellingen

KAA Gent KAA Gent

  Speler G Beoordeel
Kalinic Lovre 90' -
Gigot Samuel 90' -
Bronn Dylan 90' -
Asare Nana 90' -
Foket Thomas 90' -
Verstraete Birger   90' -
Esiti Anderson 63' -
Dejaegere Brecht   90' -
Simon Moses Daddy-Ajala A 74' -
Janga Rangelo 90' -
Kalu Ojim Samuel 88' -
  Bank G Beoordeel
Chakvetadze Giorgi 27' -
Yaremchuk Roman 16' -
Andrijasevic Franko 2'  
Rosted Sigurd -  
Kubo Yuya -  
Thoelen Yannick -  
Sylla Diallo Mamadou -  

Club Brugge Club Brugge

  Speler G Beoordeel
Vermeer Kenneth 90' -
Denswil Stefano 90' -
Mechele Brandon 90' -
Mitrović Matej 90' -
Cools Dion 83' -
Nakamba Marvelous 90' -
Vanaken Hans 90' -
Touba Ahmed 46' -
Vormer Ruud 90' -
Refaelov Lior 90' -
Diaby Abdoulay 69' -
  Bank G Beoordeel
Diatta Krepin 44' -
Wesley 21' -
Dennis Emmanuel Bonaventure 7'  
Clasie Jordy -  
Gabulov Vladimir -  
Vossen Jelle -  
Scholz Alexander -  
Herbeleef KAA Gent - Club Brugge