Datum: 21/04/2018 20:30
Competitie: Play-off 1
Speeldag: Speeldag 5
Stadion: Luminus Arena
Anderlecht in de problemen na nieuwe nederlaag in Genk
Robby Morren
Robby Morren vanuit Genk
| 0 reacties

Racing Genk boekt verdiende overwinning tegen Anderlecht

Anderlecht in de problemen na nieuwe nederlaag in Genk
Foto: © photonews

Racing Genk heeft zijn tweede overwinning in de play-offs op zak. In een zeer aantrekkelijke pot voetbal waren de Limburgers sterker dan paars-wit dat deze week twee pijnlijke nederlagen leed.

Hein Vanhaezebrouck plaatste in aanloop naar deze partij vraagtekens achter enkele sleutelspelers, maar zij stonden wel allemaal aan de aftrap: Kums, Teodorczyk en Markovic. Bij Genk kreeg Karelis de voorkeur op Samatta.

De Smurfen kenden een droomstart. Ndongala kon bij de eerste aanval de 1-0 op het scorebord zetten. Waar vooral over zal worden nagekaart is de interceptie van Sels. Net zoals enkele dagen geleden tegen Standard, zag het er opnieuw niet goed uit bij die lage voorzet.

Genk was veruit de betere ploeg, verzamelde verschillende mogelijkheden, maar liet Anderlecht zelf opnieuw in de match komen. Maehle speelde de bal bijzonder slecht in, de withemden profiteerden optimaal. Trebel bediende Markovic, die de gelijkmaker hard binnen trapte. (1-1)

De troepen van Vanhaezebrouck tankten vertrouwen en duwden even het gaspedaal in, maar al snel namen de Limburgers het heft opnieuw in handen. Sels kon in extremis redding brengen op een schot van Malinovskyi en even daarvoor plaatste de Genkse middenvelder een vrije trap op de paal. Anderlecht mocht best tevreden zijn met de 1-1 ruststand.

Amper 2 minuten was de tweede helft ver toen Trossard na een duel met Saelemaekers neerging in de zestienmeter. De Genkie schreeuwde om een strafschop, maar ref Dierick ging er niet op in en ook de videoref niet.

De blauwhemden bleven de partij domineren en een kwartier in het tweede bedrijf stond de verdiende 2-1 op het bord na een fantastische aanval, uit het boekje. De pass van Pozuelo op Karelis was heerlijk, de Griek legde terug op Trossard die hard tegen de touwen knalde.

Met nog twintig minuten op de klok speelde de videoref een hoofdrol. Dierick legde de bal op de stip nadat Colley neerging in de zestienmeter. De videoref greep in en Dierick kwam terug op zijn beslissing. Geen strafschop voor Genk.

Anderlecht zette nog druk naar voor, maar scoorde niet meer, ook niet in de zes extra minuten die werden bijgeteld. De Brusselaars hebben er zo een bijzonder slechte week opzitten. Voor Genk is het een verdiende driepunter.

Opstellingen

KRC Genk KRC Genk

  Speler G Beoordeel
Vukovic Danny 90' -
Mæhle Joakim 90' -
Aidoo Joseph 90' -
Colley Omar 90' -
Nastic Bojan A   90' -
Malinovskiy Ruslan 90' -
Seck Ibrahima 90' -
Pozuelo Melero Alejandro 90' -
Ndongala Dieumerci 86' -
Karelis Nikolaos A 83' -
Trossard Leandro  90' -
  Bank G Beoordeel
Samatta Mbwana Ally 7'  
Mata Clinton 4'  
Zhegrova Edon -  
Buffel Thomas -  
Dewaest Sebastien -  
Wouters Dries -  
Jackers Nordin -  
Brabec Jakub -  
Schrijvers Siebe -  

Anderlecht Anderlecht

  Speler G Beoordeel
Marković Lazar   80' -
Sels Matz 90' -
Saelemaekers Alexis 67' -
Dendoncker Leander 90' -
Sá Josué 90' -
Obradovic Ivan 90' -
Trebel Adrien A 90' -
Kums Sven 67' -
Gerkens Pieter 90' -
Saief Kenny   90' -
Teodorczyk Łukasz   90' -
  Bank G Beoordeel
Morioka Ryota 23' -
Bruno Massimo 23' -
Amuzu Francis 10' -
Dante Abdoul Karim -  
Ganvoula Silvere -  
de Jong Boy -  
Chipciu Alexandru -  
Deschacht Olivier -  
Herbeleef KRC Genk - Anderlecht

Vooraf