Stadion: Ghelamco Arena (Arteveldestadion)
VAR en gemiste penalty helpen sterk Standard aan nieuwe zege tegen Gent
Sander De Graeve
Sander De Graeve vanuit Gent

Standard opnieuw dankzij een strafschop -deze keer een redding van Ochoa- voorbij Gent

Het werd een hete avond in de Gentse Ghelamco Arena. De VAR moest twee keer tussenbeide komen en Standard kon profiteren van een gemiste penalty van Yaremchuk in de tweede helft om de uiteindelijk verdiende zege te boeken.

Bij de Buffalo's kwam Brecht Dejaegere opnieuw in de basis voor Andrijasevic. Hij nam ook de kapiteinsband over van de geschorste Asare, Bronn stond op de linksachter. Bij Standard zat Luyindama verrassend op de bank. Koutroubis mocht aan de partij beginnen in zijn plaats.

De eerste tien minuten kunnen we samenvatten door er één koppeltje uit te halen. Yaremchuk haalde het keer op keer op snelheid van een dramatisch acterende Cavanda. Zijn voorzet was in de tweede minuut iets te ver voor Janga, anders hing de 1-0 toen al tegen de touwen.

Na die beginminuten kwam Standard beter in de wedstrijd. Kalinic moest twee keer uitstekend tussenbeide komen. Bij een kopbal van Laifis -die alleen voor hem kwam- en een doorgeschoten vrije trap van Marin. Na die fases verwaterde de partij wat tot Simon zijn eerste goeie voorzet verstuurde.

Janga nam het cadeautje in dank aan en kopte, deze keer van aan de tweede paal, de 1-0 binnen. Rusten bij een Gentse voorsprong dus, al had Standard ook wel een doelpuntje verdiend.

Luikse powerplay,  VAR in actie

We weten niet wat Sa Pinto allemaal uitstak in de kleedkamer bij de rust, maar het heeft gewerkt. Standard drukte Gent weg en Kalinic moest nog een supersave uit zijn handen schudden op een uitstekende knal van Carlinhos.

Even later was Kalinic dan toch geklopt. Standard bleef maar de Gentse zestien bestoken en uiteindelijk kon Cimirot op aangeven van Carcela het gat tussen de benen van de lange Kalinic vinden. Een Courtois-ke, zoals ze in Barcelona zeggen. Even later zette Edmilson Standard op voorsprong met een harde knal.

Het was nog niet gedaan, want Gent kwam snel opnieuw gelijk. Janga ging voor een tweede keer aan het juichen, maar een lichte duwfout zorgde ervoor dat de VAR in actie kwam. Het doelpunt werd afgekeurd.

Misser Yaremchuk

Het zou niet het laatste avontuur van de VAR zijn die avond. Toen Koutroubis met zijn hand de bal raakte in de zestien, gaf Lardot eerst geen krimp, maar de bal ging toch op de stip. Yaremchuk knalde echter recht op Ochoa.

Gent zette daarna alles op alles en Kalinic ging tot twee keer toe mee naar voren. De tweede keer kon Standard profiteren. De doelman was nog maar net terug en Cavanda kon in doel tikken op geniaal aangeven van Mpoku. Standard duwt Gent toch een beetje kopje-onder in de strijd voor plek twee.