Standard - KRC Genk

Dominant Standard geeft Genk een stevige bolwassing en maakt de titelstrijd nog extra spannend
Bart Ver Elst
Bart Ver Elst vanuit Luik
| 0 reacties

Standard wint overtuigend met 5-0 tegen KRC Genk en doet nog mee in de titelstrijd

Dominant Standard geeft Genk een stevige bolwassing en maakt de titelstrijd nog extra spannend
Foto: © photonews

Anderlecht blies de titelstrijd al nieuw leven in, maar ook Standard doet nog mee op drie speeldagen van het einde. De Rouches boekten een overtuigende 5-0 zege tegen KRC Genk en mogen na een 13 op 15 nog dromen van de titel.

Na de verrassende zege van Anderlecht op het veld van Club Brugge kon Standard zich ook nog mengen in de titelrace. Sa Pinto kon daarvoor wel niet rekenen op de geblesseerde Marin. Bij de bezoekers heel wat wijzigingen. Zo kwamen onder meer Maehle, Dewaest, Schrijvers en Samatta in de ploeg.

Die laatste had al na 5 minuten de openingstreffer aan de voet, maar miste onbegrijpelijk voor Ochoa. De Mexicaan pakte uit met een prima parade. Genk kreeg het deksel op de neus. Vukovic liet zich compleet verrassen op een uithaal van Carcela en de 1-0 stond op het bord. 

Standard kreeg een vertrouwensboost, Genk kreeg nauwelijks een voet aan de Luikse grond. Edmilson was vaak een gesel op de rechterflank van Maehle, maar uitgespeelde kansen bleven uit. Carcela leek de score te verdubbelen, maar scheidsrechter Laforge liet het feestje niet doorgaan na een fout van Emond.

Genk kon af en toe dreigen. Schrijvers kon Ochoa niet verontrusten na een prima steekpass van Trossard, terwijl Dewaest zijn kopbal een meter over ging. Genk kwam in de slotminuten van de eerste periode nog enkele keren piepen, maar moest wel met een 1-0 achterstand richting de kleedkamers. 

In de tweede helft zaten de Luikenaars al snel op rozen. Carcela hield drie bezoekers aan de praat en Emond hoefde de bal maar in het lege doel te duwen, 2-0. Clement greep in en bracht Ndongala en Pozuelo. De Spaanse aanvoerder moest een minuut na zijn invalbeurt de 2-1 maken, maar tekende nu al voor de misser van het jaar. 

Maar Genk creëerde verder nauwelijks kansen. Vukovic hield Cimirot en Emond van de 3-0, maar ook de alomtegenwoordige Carcela zorgde constant voor Luiks gevaar. De 3-0 kwam er dan toch 10 minuten voor tijd. Edmilson krulde de bal na een mooie individuele actie in de verste hoek.

Standard haalde de voet niet van het gaspedaal, integendeel. Cop liet Vukovic kansloos en de Genkse doelman mocht zich een vierde keer omdraaien. Alsof het nog niet erg genoeg was voor de Limburgers kwamen ook de forfaitcijfers nog op het scorebord. Carcela knalde de bal in de korte hoek. Hij kreeg na twee goals en twee assists samen met Edmilson een terechte applausvervanging. 

Dankzij de zege heeft Standard 13 op 15 en doet het nog volop mee in de titelstrijd. Donderdag trekken de Rouches naar Anderlecht. 

Goals

5
0

Balbezit

53
47

Aanvallen

63
61

Gevaarlijke aanvallen

33
37

Schoten op doel

3
4

Schoten naast/over doel

3
5

Geblokkeerde schoten

1
0

Hoekschoppen

5
9

Buitenspel

2
1

Fouten

7
11

Vrije trappen

12
9

Doeltrappen

17
10

Inworpen

19
12
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Ontvang het voetbalnieuws van jouw favoriete ploeg per mail

Meer nieuws

Meer nieuws

Play-off 1