Stadion: Ghelamco Arena (Arteveldestadion)
Standard pleegt regelrechte hold-up bij sterk Gent
Sander De Graeve
Sander De Graeve vanuit Gent

AA Gent moet aan de beker denken na nul op zes

Standard heeft in Gent het schier onmogelijke gepresteerd. Dankzij een late strafschop nam het de drie punten meer naar Luik, en dat terwijl de Rouches de hele match achter de feiten aanholden.

Jess Thorup liet zijn elftal van tegen Club Brugge gewoon staan, hij hoopte duidelijk op revanchegevoelens. Misschien nog wel het meest bij Vadis Odjidja, die met zijn domme rode kaart zichzelf in de voet schoot in Jan Breydel. Bij Standard moest Laifis plaats ruimen, hij kreeg rust.

AA Gent drukte Standard meteen genadeloos weg. De Luikenaars mikten op de counter, maar die kwam er nooit echt uit. Veel werk had Ochoa niet, maar dat was vooral omdat Bokadi en co. zich met gevaar voor lijf en leden voor elk schot van de Buffalo's gooiden. De Mexicaan moest zich wel tonen op schoten van Sorloth en Odjidja.

En Standard? Dat kon er enkel een schotje van Mpoku tegenover stellen. Gent leek op weg naar een voorsprong, maar bleef de kansen missen. Dat brak de manschappen van Thorup uiteindelijk zuur op. Één vrije trap voor Kosanovic bleek voldoende voor de 0-1. Bronn verloor Emond uit het oog en de aanvaller -die tot dan toe enkel grossierde in mislukte (loop)acties- kopte genadeloos binnen.

De Ghelamco Arena was met verstomming geslagen, maar de Buffalo's gingen met een achterstand de rust in. Lang bleef die na de koffie niet op het bord staan. Een afvallende bal kwam bij Verstraete en die haalde verschroeiend uit. Via de paal ging de bal enig mooi binnen.

Onwaarschijnlijk slot

Daarna bleven de Buffalo's duidelijk baas. Vooral Roman Yaremchuk had boter op het hoofd. Hij kreeg twee reuzenkansen, maar werkte twee keer abominabel slecht af. Het leek een kwestie van tijd eer Gent de match zou beslissen, maar in de absolute slotfase pleegde Standard nog een echte hold-up. Een domme trekfout van Verstraete resulteerde via het VAR-busje in een penalty.

Marin zette zich achter de bal en knalde loeihard in de linkerkruising. De schellen vielen de Gentenaars van de ogen, maar de voorsprong was toch voor de Rouches. Nog vijf minuten extra kreeg Gent, maar daarin kwam het niet meer tot scoren. De Rouches behaalden zo een ongelooflijke zege buitenshuis.