'Dieu' laat het Astridpark ontredderd achter en krijgt applaus van Anderlecht-publiek
Johan Walckiers
Johan Walckiers vanuit Anderlecht
| 0 reacties

Antwerp gaat met de drie punten lopen in het Constant Vanden Stock-stadion

'Dieu' laat het Astridpark ontredderd achter en krijgt applaus van Anderlecht-publiek
Foto: © photonews

Er leek geen vuiltje aan de lucht in Anderlecht na een halfuur. Pieter Gerkens had zijn ploeg op voorsprong gebracht en Antwerp was amper gevaarlijk geweest... Maar er loopt bij The Great Old ene Dieumerci Mbokani. Dat die nog niet versleten is, liet hij zien met een assist en goal.

Anderlecht kreeg voor de match al een duidelijke boodschap van zijn fans: "Jullie hebben al een record van 21 jaar om zeep geholpen, nog acht matchen om dat record van 55 jaar niet te verpesten." De supporters eisen Europees voetbal en dus moest er gewonnen worden tegen Antwerp, want anders al vijf punten achterstand op de vierde plaats.

Altijd maar weer Gerkens

En de mannen op het veld leken het begrepen te hebben, want - ondanks drie aardige kansen voor Antwerp in het begin - domineerde de thuisploeg de eerste helft. Najar in de plaats van Appiah zorgde voor meer aanvallende impulsen. Het was ook de rechtsachter die Gerkens - die ervoor ook al twee goeie kansen had - de assist leverde voor zijn rake kopbal.

Daarom staat Gerkens dus bij elke coach in de ploeg: hij dwingt kansen af! Zeven goals en drie assists, hoeveel lopen er zo rond bij paars-wit denkt u? Antwerp speelde zijn gewoonlijke potige spel en Verschaeren had geluk dat Opare hem niet vol raakte, want 't was bijna gedaan met voetballen voor het seizoen. Bolasie liet zich trouwens ook niet onbetuigd tegen Arslanagic.

Mbokani vindt makkelijk gaatje

Aanvallend liep het redelijk goed bij de thuisploeg, maar dan heb je nog altijd die wankele verdediging. Mbokani - weeral sterk - gaf een subtiel passje tot bij Lamkel Ze en die bevond zich tot zijn eigen verbazing (denken we) alleen voor Didillon: 1-1. Niet helemaal volgens het spelbeeld, maar de Antwerp-aanhang trok er zich niets van aan: "'t Is weer Couckenbak", schalde uit het bezoekersvak.

Een muur

Anderlecht bleef de bal opeisen, maar Bolasie werd door Arslanagic en Borges wel heel goed afgeschermd. Vreemd genoeg gingen de Brusselaars het zonder Santini weer heel wat op de flanken zoeken. Bolasie speel je immers beter in de voeten aan. Antwerp probeerde vanuit het lage blok te counteren, maar ook dat mislukte. 

Veel proberen en weinig kansen dus. Een tweede helft van veel mindere kwaliteit dan de eerste. Antwerp groef zich diep in en Anderlecht probeerde. Maar... toen Kums de bal verloor op het middenveld kreeg Mbokani een schitterende ingeving. Hij bereikte met een sublieme pass Lamkel Ze. Die schoot nog tegen de paal, maar in de herneming ramde 'Dieu' hem dan maar zelf binnen. Vijf punten achterstand op de vierde plaats... Dit wordt héél moeilijk hé Anderlecht.

Meer nieuws

Meer nieuws