Leandro Trossard 13' 1-0
1-1 36' Hans Vanaken (pen)
Ruslan Malinovskiy (pen) 55' 2-1
(Junya Ito) Mbwana Ally Samatta 80' 3-1
Wie is de beste ploeg van het land? Genk en Club in sterkst mogelijke formaties tegen elkaar
Johan Walckiers
Johan Walckiers
| 0 reacties

Genk-Club Brugge om 18u

Wie is de beste ploeg van het land? Genk en Club in sterkst mogelijke formaties tegen elkaar

Wordt vandaag duidelijk wie straks richting titel raast? De twee beste ploegen van het land staan tegenover elkaar en zowel Genk als Club Brugge kunnen dat in hun sterkste opstelling doen. Dank u Geschillencommissie!

Voor de neutrale fan is het uiteraard leuk dat Genk beroep kan doen op Ruslan Malinovskyi, die vrijdag na een marathonbijeenkomst van de Geschillencommissie volledig werd vrijgesproken voor zijn fout op Birger Verstraete.

Uiteraard heeft dat wel zijn invloed gehad op de voorbereiding van de Limburgers, maar Philippe Clement kan wel zijn sterkste elftal op de mat brengen. Lucumi en Uronen behouden daarbij hun basisplaats en revelatie Ito kan indien nodig als tweede spits uitgespeeld worden.

Beste ploeg van het land

Ook Ivan Leko heeft weinig redenen om te wijzigen. Zijn ingreep om Clinton Mata als centrale verdediger uit te spelen, is een succes gebleken. Maar gaat Club ook tegen Genk zijn power play bovenhalen? Met de snelle jongens vooraan bij de thuisploeg zou dat wel eens gevaarlijk kunnen worden. 

Een beslissing voor de titel zal er vandaag nog niet vallen, wel zal het een serieuze indicatie zijn wie nu de sterkste ploeg heeft. Club maakte de voorbije weken indruk, maar ook Genk is nog steeds aartsgevaarlijk.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Ontvang het voetbalnieuws van jouw favoriete ploeg per mail

Meer nieuws

Meer nieuws